Na prepihu kulturnega vetra

Kulturna ali glasbena novica
15. 6. 2012 - 13.04

Kulturne novice začenjamo v evropski prestolnici kulture, kjer bodo danes in v nedeljo v Kotlovnici Tovarne avtomobilov in motorjev Maribor, na kratko TAM, obudili zgodbo o uspehu in padcu tega podjetja. O dokumentarni proslavi Was ist Maribor nam je več povedal eden od avtorjev proslave Matjaž Latin.

 

* izjava 1

 

Jutri, 16. 6. 2012, bodo razstavišča po celotni Sloveniji odprla vrata v sklopu projekta Poletna muzejska noč, ki je že deseta po vrsti.  Več koordinatorka projekta Lili Šturm:

 

* izjava 2

 

Če želite pobližje spoznati spretnorokce, njihove artikle ali pa se sami poigrati s keglji in žogicami, ste prijazno vabljeni v Vir pri Domžalah, kjer društvo Žongler organizira Žonglerski dan. Predstavili se bodo slovenski in tuji žonglerji, zadišalo pa bo tudi po dimu in parafinu. Za varnost je poskrbljeno, saj se bodo dogodki odvijali pred gasilskim domom. Več o tem in sami zgodovini žongliranja nam je povedal predsednik društva Matjaž Gerčar.

 

* izjava 3

 

Danes se lahko v Ljubljani kulturno pozabavate na Bregu, kjer ves dan potekajo različne delavnice, pogovori, koncerti itd. Kjer smo s kulturni novicami začeli, tudi končajmo: v Mariboru se danes ob 17h v Vetrinjskem dvoru začenja celoletni mednarodni projekt As we speak. Osredotoča se na komunikacijo in združuje razstave, instalacije, razgovore in koncerte. Otvoritev bosta začinila berlinska umetnika Stefan Rummel in Frank Bretschneider.

 

Novičke sta nabirala Pohleven in Nina Beguš.

 

* Izjave se nahajajo v celotnem posnetku.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness