Naj se rola in naj se pripoveduje

Kulturna ali glasbena novica
6. 6. 2019 - 15.15

Danes začenjamo z žalostno novico. Poslovili smo se od drevesa, ki je desetletja stalo na začetku klančine, ki na Šubičevi ulici vodi od ceste proti Maximarketu. Od njega se poslavljamo z vsemi častmi in upamo na hitro zamenjavo.

***

Sicer pa danes mineva točno eno leto od požara, ki ga je mentalno nestabilni narkoman-piroman podtaknil v klubu Jalla Jalla na Metelkovi. V soboto bodo obletnico požiga proslavili s koncerti, ob tem pa so zapisali, citiramo: “Požig Jalla Jalle je bil posledica dolgoletne pomanjkljive in zastarele socialne politike na področju zmanjševanja škode in zdravljenja odvisnosti ter povečanja organizirane preprodaje drog na območju Center Tabor v Ljubljani. Neuravnovešen odvisnik je res tisti, ki je prižgal ogenj, vendar pa s(m)o krivi vsi, ki s(m)o si pred celotno problematiko leta zatiskali oči.” Konec citata.

***

Da si ne bi preveč zatiskali oči, naj vas spomnimo, da bo še danes nad vašimi glavami spet letelo ameriško vojno letalo. Kot bi rekli v Asterixu: “Da vam vsaj nebo ne bi padlo na glavo!” Morda boste pa o tem nekoč govorili svojim zanamcem. Resnične zgodbe bodo danes ob 20. uri govorili tudi v Kavarni Veronika v Kamniku, in sicer na Story Slamu v okviru Križnikovega pravljičnega festivala. Več o začetkih festivala nam je povedal eden od organizatorjev Aljoša Rebrača:

Izjava

 

Kaj pa je Story Slam?

 

Izjava

Story Slam bo povezoval Boštjan Napotnik.

***

V brstu poletnih festivalov pa se je na domači filmski sceni pojavil še eden, ki se bo pričel prihodnji četrtek v Kinodvoru pod imenom Naj se rola. Gre za glasbeno-filmski festival in je prvi tovrsten festival pri nas. Sekcijo glasbenih dokumentarcev smo za zdaj zasledili le na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina. Festival Naj se rola bo predvajal deset slovenskih premier dokumentarnih filmov in slovensko premiero enega igranega. Na obisku bo tudi nekaj gostov, o tem več pobudnik festivala in programski selektor Terens Štader:

Izjava

O tem, kakšna bo vsebina filmov, ponovno Štader:

Izjava

Letos bo, kot že omenjeno, na sporedu le en igrani film:

Izjava

***

Za filme, obarvane z morsko sapico, pa se odpravite v Izolo na Kino Otok/Isola Cinema, ki bo trajal do nedelje.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness