Narediti manj vidno vidno

Kulturna ali glasbena novica
4. 6. 2019 - 15.10

V Kinu Šiška se bo nocoj ob 18. uri slovenski publiki že drugič predstavil švicarski festival kratkega filma look&roll, ki se posveča tematiki oviranosti oziroma življenju oseb z različnimi oviranostmi. O drugem gostovanju festivala smo govorili z vodjo projektov pri Kinu Šiška Laro Plavčak:

Izjava.

Nocojšnja projekcija šestih kratkih filmov bo ne le pokrila različne tematike oz. oviranosti, temveč je raznolika tudi v svojih žanrskih pristopih, kot nam je razložil umetniški vodja festivala Gerhard Protschka:

Izjava.

237 let je recimo romunski kratki igrani film o odročni vasi, katere stanovalci goljufajo državo s prispevki za invalidnino, ampak, ojoj, izve se, da prihaja vladna agencija, ki bo izvedla preiskavo. Nocojšnji nabor bo otvoril film o avtizmu, Povsem normalno, ki je prejel nagrado žirije na prejšnji ediciji festivala look&roll:

Izjava.

Ker filme poleg podnapisov za gluhe spremlja tudi avdiodeskripcija prek slušalk za slepe, s festivalom sodeluje tudi svetovalka Gabi Rechsteiner.

Izjava.

Vpogled v življenje slepih oseb bo ponudil madžarski film Nevidno, ki ga Protschka še posebej izpostavlja:

Izjava.

Nocoj ob 20. uri bo v Trubarjevi hiši literature zadnje predpoletno predavanje v ciklu Feminizem danes. Sodelavka Radia Študent Anamarija Šiša bo v predavanju z naslovom Izbrisana zgodovina in prepovedana prihodnost ženskega dela obravnavala tematiko ženskega dela in njegove družbene nevidnosti. Kot je zapisano v napovedi dogodka, je namen prepoznavanja in natančnega definiranja oblik ženskega dela, kot sta recimo tudi seksualno ali gestacijsko delo, “redefinicija družbene reprodukcije, reproduktivnih pravic, nuklearne družine in dela nasploh”.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness