Nasilna teorija = fascinantna teorija

Kulturna ali glasbena novica

Današnje kulturne novce začenjamo nasilno. Če morda še niste slišali, je v soboto utelešenje žabca Pepeta in obraz alt-righta, Richard Spencer, na nekem shodu dobil batine, posute z bleščicami. Namenili so mu jih antifa protestniki. Verjetno lahko tudi tokrat pričakujemo pobesneli odziv liberalcev, ki bodo pod pretvezo svobode govora obsojali ta (ne)srečen dogodek.

Če bi ta pripetljaj želeli misliti skozi bolj teoretične nastavke, se lahko ob 20. uri oglasite v Trubarjevi hiši literature. Takrat bo namreč stekel pogovor ob izidu knjige Matije Jana Teorija, nasilje, fascinacija. Gre za temo, ki avtorja spremlja že od njegovega dodiplomskega študija. Svoje zaključke je avtor strnil v knjigo, ki je izšla pri založbi Litera. Več o glavni tezi knjige nam je zaupal avtor Matija Jan.

Izjava se nahaja v posnetku

Da pa bi se primerno ogreli za pogovor o nasilju, si lahko kri po žilah poženete v Mestni hiši, kjer bodo ob 18. uri odprli razstavo Next of Skin. Razstava bo predstavila izbrana dela Žive Božičnik Rebec, Andreja Škufce in tandema Kladnik&Neon. Gre za razstavo, ki apropriira različne estetike, kot so npr. korporativna ali pa wellness. In to zato, da bi v njih našla ter izluščila določena protislovja, ki so tem estetikam inherentna. Več o namenu del nam je povedala Tjaša Pogačar, ki je pripravila razstavo. 

Izjava se nahaja v posnetku

Razstava pa odpira tudi zanimivo prostorsko polemiko, saj ji ravno njena umestitev znotraj Mestne hiše omogoča, da pod vprašaj postavlja ustaljene ekonomske prakse mesta. Več o tem pa Pogačar.

Izjava se nahaja v posnetku

 

Kulturne novičke je pripravil Denis.

 

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Šit... Fifija bom zamudu

Nikad bolje PRESS

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.