Ne čakaj na majsko kraljico

Kulturna ali glasbena novica
1. 6. 2022 - 15.10

Raztur
Pomladno razmetavanje
 / 19. 5. 2022
Cenjeno poslušalstvo. Mesec ponosa Na mavričnih valovih Radia Študent letos otvarjamo s prav posebnim poročilom s prav posebnega tekmovanja: Majska kraljica 2022, na katerem se je v treh večerih od 6. do 20. maja v prezentaciji na modni brvi in lip-sync performansu pomerilo pet kraljic in en kralj preobleke. V ozadju poslušate posnetke iz prelestnega finala letošnjega, že tretjega tekmovanja v organizaciji Kluba Tiffany in Društva ŠKUC, ki se je odvil v Zorici. Preden pa vsem, ki ste manjkali, izdamo rezultate, prisluhnimo povzetku predizborov iz Tiffanyja, ki nam ga je na licu mesta pripravila obiskovalka Enja.

Enja

razglasitev zmagovalke

Po koncu šova smo dobili zares ekskluziven vstop v zaodrje, kjer so nas pričakale dregice v procesu preoblačenja, slavljenja in dobronamernega zbadanja. O Majski kraljici smo govorili s povezovalko dogodka, prvo damo novega vala slovenske drag scene Babsi Adler; letošnjo zmagovalko, kreativno krojačico Izo Kunt iz ptujske House of Kunt in prvo zmagovalko Majske kraljice Mentaliko iz ljubljanske hiše Dynasty.

Babsi Adler

Iza Kunt

Mentalika

Babsi Adler

Mentalika

V maniri rumenega raziskovalnega novinarstva nismo pozabili niti na pereča vprašanja, ki jih je ob začetku zastavila sogovornica Enja. O občutkih smo se pogovarjali z oropano kraljico Dio Vulvo, poražencem večera Dorijanom Mavričnim ter razvpitim žirantom in nekdanjo kraljico preobleke Virginio Immaculato.

Dia Vulva

Dorijan Mavrični

Virginia Immaculata

Mentalika

Babsi Adler

__________________________

avtor izvirne fotografije: Mario Zupanov

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.