Nelagodne revolucije

Kulturna ali glasbena novica
12. 11. 2018 - 15.10

Drago poslušalstvo, za vse, ki tega niste vedeli - vsak tretji četrtek v novembru je svetovni dan filozofije, razglašen s strani Generalne skupščine Združenih narodov. K organizaciji vsakoletnega uradnega obeleževanja je zavezan UNESCO. Na spletni strani Dneva filozofije nas tako pričaka najava, poudarjena s heštegom; #nelagodjesmisla. Moramo priznati, da nam je na redakciji postalo precej nelagodno tudi ob spremljajoči vizualni podobi, saj je to namreč nadvse barvita interpretacija mita o Sizifu. Črni obris močnega moškega telesa, ki navkreber potiska velikanskega emojija, sestavljenega iz dvopičja in črke p, torej tistega, ki se reži in kaže jezik. Vprašali smo se po smiselnosti vsega skupaj, ko pa smo o tem hoteli povprašati tudi same organizatorje uradnega dneva filozofije, smo bili na kratko odslovljeni, njihovega povratnega klica pa do zaključka redakcije še nismo prejeli.

Ker pa se je danes pričel tretji teden novembra, je pod taktirko Študentskega filozofskega društva začel teči tudi Filozofski maraton, ki se dnevu filozofije ne bo posvetil le v četrtek, temveč ga bo s svojimi predavanji zaobjemoval in častil kar cel teden. Tako lahko vse do petka na Filozofski fakulteti poslušate serijo predavanj na temo “Filozofija in revolucija”. Poklicali smo Neso Vrečer iz Študentskega filozofskega društva, ki je za odtenek obširneje naslovila temo maratona.

 

Izjava

 

Kakšna je razlika med dogodkom v Mariboru in maratonom v Ljubljani, smo povprašali Vrečer.

 

Izjava

 

Maribor in Ljubljana sta torej na dveh bregovih, prvemu je nelagodno ob smislu, druga preizprašuje revolucijo. Nič novega.

Poslušalcem poleg obiskov predavanj priporočamo počasen vetroven sprehod po Tivoliju v slogu starih Grkov ter filozofiranje o nelagodnih revolucijah.

 

 

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.