Nič ni novega pod soncem

Kulturna ali glasbena novica

Tokratne kulturne novičke začenjamo s koncem. S koncem novega, če smo natančni. Nocoj ob 19. uri svoja vrata odpira galerija P74 z razstavo, ki nosi naslov Konec novega. Gre za projekt italijanskega kustosa sodobne umetnosti Paola Toffollutija, ki želi osvetliti problematiko ideje novega in inovacije, pri prehodu umetnosti iz modernizma v postmodernizem. Mednarodni projekt, ki združuje skoraj 80 umetnic in umetnikov iz celega sveta, bo v enem letu, kolikor traja, obiskal številne kraje od Lericija v Italiji do Zagreba. Ker kustos na žalost ni bil na voljo, smo več o projektu povprašali umetniškega direktorja galerije Tadeja Pogačarja.

Izjava

Razstava, ki bo zaokrožila po lokalnem prostoru treh držav, združuje umetnike iz celega sveta. Kako je do takšnega sodelovanja prišlo in kako so sodelujoče umetnike izbirali, nam je razložil Pogačar.

Izjava

Nič novega pa ni niti ena najstarejših institucij na svetu, tj. rimokatoliška cerkev s papežem na čelu. Samostojni umetnik Jaka Babnik nocoj v galeriji Photon pripravlja razstavo z naslovom Holy Land. Razstava se osredotoča na politično vlogo in vpliv, ki ga ima papež v državah Vzhodne Evrope in tudi po svetu.

Izjava

Babnik nam je odgovoril tudi, kaj naj bi ti svetovni tektonski premiki bili?

Izjava

Če pa umetniških del ne bi želeli le gledati, temveč bi jih hoteli odnesti domov, se lahko ustavite v prodajni galeriji DobraVaga na Adamič-Lundrovem nabrežju. Tam bo danes potekala prodajna razstava glasbenih plakatov, ki so jih pripravili številni mladi ustvarjalci in umetniki v sklopu glasbenega festivala Ment. Vsak izmed 50 mladih avtorjev je ustvaril en plakat, ki ga je navdihnil glasbeni izvajalec, ki bo nastopil na festivalu.

 

Kulturne novičke je pripravil Denis Adanalić.

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.