Nietzsche na cirkularki

Aktualno-politična novica
17. 4. 2019 - 15.15

Velenjski Festival Velenje v Domu kulture Velenje ob 60. obletnici Velenja pripravlja fotografsko razstavo, ki bo - kakopak - poklon Velenju! To bo prva v sklopu fotografskih razstav domačih ustvarjalcev. Fotograf Goran Petrošević bo odkril svoj pogled na mesto in nekatere skrite, ljube mu kotičke mesta. Vsebinski fokus bo sigurno povezan s Petroševićevimi hobiji, ki so, citiramo: rad skače po hribih, gričih in gorah, kolesari in raziskuje slovenske gradove. Konec citata. Zanimiv nabor konjičkov, ki so, tako kot vstopnina na današnje odprtje razstave, - brezplačni.

Cirkluacija 2 ima danes v Osmozi otvoritveni dogodek instalacije Kakofonija Kakovizija. Izjave smo dobili tako od Maje Burje, producentke pri Ljudmili, kot Boruta Savskega, enega od umetnikov, tako da besedo o dogodku prepuščamo kar njima. Najprej o dogodku, Maja Burja:

izjava

O formalni poanti projekta ter na kak način se uvršča v kontekst Cirkulacije, spet Burja:

izjava

Kakofonija kakovizija je dvodelni dogodek: danes bomo priča otvoritvenemu oziroma apoliničnemu dogodku, jutri pa zatvoritvenemu oziroma dionizičnemu dogodku. Bo torej prvi zelo lep in čist, drugi pa prostaški in mesen? Odgovarja Borut Savski:

izjava

Na kak način bo ta performans angažiral obiskovalce?

izjava

Ker si na podlagi zapisanega in priložene fotografije niti slučajno ne znamo predstavljati, kako inštalacija izgleda, smo za opis prosili Boruta Savskega:

izjava

Prav tako ob 19. si lahko v Lutkovnem gledališču Ljubljana premierno ogledate predstavo mladih avtorjev Pravica biti človek. Za kakšno predstavo sploh gre ter na kakšen način so angažirali mlade udeležence, nam je povedala vodja projekta, sicer pa dramaturginja in gledališka pedagoginja Ana Duša.

izjava

Na kak način so izbrali ekipo mladih in kako so poskrbeli za raznolikost, ponovno Ana Duša:

izjava

Kaj pa znotraj skupine; kako so zagotovili pogoje za enakopravno razpravo med 12 in 17-letniki, med katerimi je razlika v letih ogromna?

izjava

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.