No more drama

Kulturna ali glasbena novica
5. 5. 2017 - 15.10

Petek, 5. maj, 2017. Danes mineva 196 let od smrti francoskega cesarja in vojskovodje Napoleona Bonaparta, 199 let od rojstva utemeljitelja znanstvenega socializma in historičnega materializma Karla Marxa in 204 leta od rojstva danskega filozofa Sørena Kierkegarda. Dan za dramo, skratka.

 

Današnje novice bomo nadaljevali v dramatičnem tonu: z razmišljanjem o knjigi Veronika se odloči umreti Paula Coehla. Delo, v katerem glavna junakinja razmišlja o samomoru, med Slovenci ni postalo velika uspešnica le zaradi splošne popularnosti življenjskih naukov omenjenega pisatelja, temveč tudi zaradi dejstva, da je dogajanje knjige postavljeno v Ljubljano.

 

Knjiga je doživela tudi ekranizacijo, vendar kraj dogajanja ni več Ljubljana, temveč New York. Glavna junakinja ostane Veronika, odigra pa jo nekdanja pionirka boja proti vampirjem Sarah Michelle Gellar. Za več informacij o dogodku, ki ga bo vodil v Trubarjevi hiši literature, smo poprosili Naceta Zavrla. Zanimalo nas je, od kod ideja za temo današnjega pogovora?

*Izjava

Kako prepričljiva je Buffy v svoji želji po smrti?

*Izjava

Zanimiva se zdi zlasti zasnova dogodka, ki naj bi temeljila na preseku med globalnim in medkulturnim. Paulo Coelho je brazilski pisatelj, katerega delo Alkemist je prevedeno v 56 jezikov.

*Izjava

Če vas bo pot zanesla v Novo Gorico, zavijte v Mestno galerijo, kjer bo danes otvoritev razstave Odtisnjeni fragmenti Jasne Samarin in Zvonka Čoha.

 

Kulturne novice je pripravila Zala.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Veronika se odloci umreti je pa res tok butasta knjiga, da jo clovek hitro zapre.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness