Nove generacije

Kulturna ali glasbena novica
11. 5. 2017 - 15.10

Na današnji turoben dan se bo v Ljubljani odvilo več dogodkov, ki svoje fokuse usmerjajo v mlade in nadobudne umetnike. Tako se bo v gledališču Glej ob 17h začela zaključna predstavitev umetniških del v sklopu projekta Generacija generacij, ki se je v partnerskih državah Nizozemski, Franciji, Angliji, Bosni in Nemčiji odvijal od leta 2015 naprej. Do vključno sobote bo Glej kot voditelj projekta predstavil avtorske predstave, ki so jih ustvarili mladi, vključeni v dogajanje.  

Nekaj več o celotnem projektu nam je povedal eden izmed umetniških svetnikov gledališča Glej, Jure Novak.

*Izjava

Festival se bo zaključil v nedeljo z avtorsko koprodukcijo Gotofi so! / Get those MOTHERF^%*$#RS upstairs!. Med festivalom bodo potekale še okrogle mize in izobraževanja, izšla pa bo tudi monografija o projektu, ki se osredotoča na metodologijo dela z mladimi.

Sogovornik nam je zaupal tudi, kaj s festivalom želijo sporočiti širši javnosti.  

*Izjava

V TAM-TAM-ovi ulični galeriji pa se v ciklu Pazi! Sveža grafika s serijo fotografij Heaven is a place on Earth predstavlja Tadej Vaukman. Dokumentarne fotografije so nastale med obiski dedka in babice, katerih hiša ga navdušuje z vsakdanjimi stvarmi, kot sta majhna dnevna soba in potrdilo o opravljenem smučarskem izpitu. Čeprav fotografije delujejo nepovezano, pa odpirajo nostalgične spomine na otroštvo in druženje z družino.

Ob 19. uri in 15 minut lahko v ljubljanskem Francoskem inštitutu prisluhnete pripovedovalcu pravljic Thomasu Bavarju Midrezu, ki pravljice išče v mitih, zgodovini in na ulicah. Kot pravi sam, ima najrajši srednjeveške fabule, s katerimi pa potem potuje iščoč ljudi, ki bi mu prisluhnili.

Kulturne novice je za vas pripravil Benjamin Zajc.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness