novi čas(t)nik

Kulturna ali glasbena novica
13. 6. 2016 - 15.15

Medtem ko bo v Bruslju od današnjega pa do gospodovega dne brnelo zaradi Evropskega tedna čebel, se drugod naokoli dogajajo zaključki enih in začetki drugih sezon. Ob začetku poletja društvo Slovenia Press Photo vsako leto podeli nagrade najboljšim fotografom. Letos se že ugiba, kateri bi to lahko bili. Letošnjo nagrado World Press Photo sta namreč prejela kar dva domača fotografa, Matic Zorman in Matjaž Krivic. Že od petka pa do 23. junija lahko v Galeriji Kresija prisostvujete tudi razstavi ekipe Reuters, ki je prejela skupinsko Pulitzerjevo nagrado. Med nagrajeno množico je bil prvič v zgodovini izbran posameznik z imovino slovenskega potnega lista, Srdjan Živulović. Ob 19. uri danes bomo izvedeli še, kdo si je zaslužil nagrade Slovenia Press Photo 2016.

 

***

Medtem ko se med vikendom novi minister za kulturo, Anton Peršak, sprehaja po novo odprtem muzeju z aktualno baročno vsebino v Šmarju pri Jelšah, nekateri bolj v koraku s časom precej množično svoje dogodke premikajo v že deset let delujoči center sodobnih umetnosti, kreativnosti in medčloveške pomoči ter drugega, Tovarno Rog. Namesto v Poligonu, kot je bilo prvotno mišljeno, bo danes v Fuzbal placu v Tovarni Rog predstavitev prve številke beograjskega časopisa Zent, za katerega je svoj članek napisala tudi Marina Gržinič, ki nam je povedala nekaj več o publikaciji:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

S kakšnimi teksti se bomo lahko srečali in zakaj se je spremenila lokacija predstavitve?

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Več v fuzbal palcu ob 19-ih.

 

***

Ker se nahajamo ravno v izpitnem obdobju, pa lahko še danes po različnih razstavnih prostorih Akademije za likovno umetnost preverite, na kakšen način so svoje predmete naredili študentje ALUO.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness