Novice peresa in pergamenta

Kulturna ali glasbena novica
29. 3. 2018 - 15.10

Ljubljana, Rožna dolina, 29. marca 2018.

Dragi poslušalci!

Morda je do vas že prišla vesela vest, da Društvo Radi pišemo z roko v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport prav ta teden organizira Teden pisanja z roko. Prav zato bomo tako napisali tudi današnje kulturne novičke, vi pa le hitro zgrabite za najbližje pero in pergament, da česa ne izpustite!

Lahko si zapišete, da ob 19. uri ne smete zamuditi odprtja nove likovne razstave Anje Jelovšek, že četrte v seriji prodajnih razstav HOoST, ki želi mladim umetnicam in umetnikom ponuditi izkušnjo razstavljanja izven klasičnih galerijskih prostorov. Naslov Brez naslova nam ne pove kaj dosti, zato nam ga je razložila kar umetnica sama.

Izjava

Anja Jelovšek je obrazložila tudi, kako je razstava nastajala skozi čas in kakšno je razmerje med njenim ustvarjalnim procesom ter končno umetnino.

Izjava

Slikarka in kiparka Anja Jelovšek nam je razkrila še razlog za razstavljanje v Kava Baru Tam Tam in pojasnila, kako takšno neklasično prizorišče vpliva na samo umetnino.

Izjava

Če od Tedna pisanja z roko pogledamo še k Tednu slovenske drame, ki se v Kranju odvija že od torka: danes ob 17. uri lahko zavijemo v Stolp Škrlovec na predstavo po besedilu Saše Pavček z naslovom Pod snegom. Če pa smo že pri pisanju z roko, bo za nas še aktualnejša predstava spremljevalnega programa dramatičarke Simone Hamer, ki je za nas napisala Razglednice ali strah je od znotraj votel, od zunaj ga pa nič ni in bo v Prešernovem gledališču ob 20. uri.

Razglednic pa ne pozabite poslati iz Nove Gorice, če se boste udeležili premiere predstave Šest oseb išče Williama, ki jo v SNG-ju pripravljajo mladi gledališčniki Amaterskega mladinskega odra. Zakaj v današnjih časih iskati Shakespearja, nam je povedala njihova mentorica Tereza Gregorič.

Izjava

Zakaj so za metodo iskanja izbrali improvizacijo? Ponovno odgovarja Tereza Gregorič.

Izjava

Danes pa se ne išče samo Williama. Kulturno ministrstvo namreč mrzlično išče tudi novega ravnatelja SNG Opera in balet Ljubljana, saj je zdajšnjemu ravnatelju Petru Sotošku Štularju prekipelo zaradi ignorantskega odnosa ministra za kulturo, zato je lastnoročno podpisal odstopno izjavo, na konec naših novičk pa s tem postavil zadnjo piko.

Kulturne novice je skoraj lastnoročno spisala

Katarina.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness