Novim zmagam naproti

Kulturna ali glasbena novica
10. 5. 2019 - 15.10

Po včerajšnjem praznovanju 50-letnice se danes z Radiem Študent podajamo v naše 51. leto, novim zmagam naproti. Na sinočnjo proslavo v Kinu Šiška so se prišle pokazat legende, mešale so se generacije, redakcije, službe, dolgoletni poslušalci, skratka ... hvala vsem, ki ste nas podprli ali nas podpirate in predvsem poslušate. Ob koncertih si je bilo na steni med moškim in ženskim WC-jem mogoče ogledati razstavo, na kateri so striparski ustvarjalci predelali naše jingle v nove stvaritve. Organizatorki projekta sta Pia Nikolič in Urška Preis, kdor je razstavo zamudil, pa se bo stripov lahko nagledal v tiskani izdaji.

V Mariboru se bo med 11. in 18. majem odvijal festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi. Letošnja četrta edicija bo nastopila po večletnem zatišju, prve tri so bile namreč izvedene s sredstvi Evropske prestolnice kulture. Letos pa je producent, Kulturno-umetniško društvo Moment, pridobil programska sredstva. Več o konceptu festivala nam je povedal eden od organizatorjev Uroš Kaurin:

Izjava.

Poleg domačih produkcij Prestopi ponujajo zanimiv mednarodni program. Portugalska dokumentarna predstava Mozambik tako na primer govori o kolonialni zgodovini in postkolonialni sedanjosti:

Izjava.

V zadnjih dveh dnevih festivala, 17. in 18. maja, si bo moč ogledati tri predstave iz Izraela, Palestine ter Jordanije. Malo več o ozadju tega nabora nam je razkril Uroš Kaurin:

Izjava.

Jutri pa se v Ljubljani otvori še en festival, in sicer peta edicija festivala Lezbična četrt, ki bo prav tako potekal med 11. in 18. majem. Več o zgodovini festivala nam je povedala članica kolektiva Vesna Liponik:

Izjava.

Fokus letošnje edicije so lezbijke v uprizoritvenih umetnostih. Tako si bo mogoče ogledati predstavo Sine Nataše Živković in predstavo Trije spomini, ki jo bo izvedlo društvo Novi dijak, pa tudi zvočni nastop Kristine Hočevar in Tomaža O. Rousa Zvok in školjke za (ne)slišno. Vse pa bo zaokrožila okrogla miza Lezbijke v uprizoritvenih umetnostih. Več o pozicioniranju festivala znotraj slovenskega kulturnega okolja nam je povedala Vesna Liponik:

Izjava.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness