Oče heroj

Kulturna ali glasbena novica
10. 10. 2014 - 14.10

No, kako? Da ne boste zamudili petka … Greste ven, v kino ali morda v gledališče? Ne bomo čakali, temveč se bomo kulturno udejstvovali. Začnimo kar z izjavami nocojšnjih performerjev, ki so nam zaupali marsikaj, vseeno pa niso razkrili vsega. Nataša Živković ob 20. uri v Cankarjevem domu začenja z drugim delom svoje trilogije, posvečene iskanju avtonomnosti onkraj družinskega zavetja. V avtorskem projektu Prva ljubezen, drugič se ji je na odru pridružila njena mama; pod okriljem Vie Negative pa tokrat poudarja prisotnost očeta. Zavoljoočeta, pravi Nataša Živković! Več o tem pa nam je zaupala v kratkem pogovoru:

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Pa bo Natašin oče vsaj prisoten med občinstvom?

 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

In kakšen je odnos Natašinega očeta do gledališča, s katerim živi?

 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

V kolikor gre tokrat za drugi del osebne trilogije, se sprašujemo, kaj sledi za konec? Govori Nataša Živković:

 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

In še kratek povzetek končnega izida ... kakšna so avtoričina pričakovanja v zvezi z njenim očetom? Se je po prvem performansu, v katerem sta se na odru pojavili skupaj z mamo, kaj spremenilo?

 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Vprašanja, kako postati heroj, pa se ob 19. uri lotevajo v Slovenskem mladinskem gledališču. Tako kot pravkar predvajana Živkovićeva tudi avtorja predstave Heroj 1.0 - Uroš Kaurin in Vito Weis - obravnavano temo povezujeta s svojim življenjem. Vseeno pa nam ni bilo popolnoma jasno, kako se bosta prelevila v heroja. Kje je torej tisti prelomni trenutek herojske akcije?

 

* Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

O stapljanju predstave z dejanskostjo je spregovoril eden izmed avtorjev – Uroš Kaurin. Predstava Heroj 1.0 pa je le začetek daljšega projekta. Svoje ideje, kje udejanjiti herojskost, boste v bodoče lahko podali tudi na za to ustvarjeni spletni strani.

 

 

Imejte herojski vikend, še dodaja Katarina!

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.