O Kriku in po nemško

Kulturna ali glasbena novica
30. 10. 2015 - 15.10

Današnje kulturne novice so zaradi bližajočih se praznikov, prav tako malo mrtve kot je mrtva tudi vikendaška kulturna scena. Navkljub jutrišnjemu prazniku Noč čarovnic - Dneva reformacije najverjetneje ne praznuje tako veliko ljudi - ne moremo reči da se v sklopu tega dogaja letos kaj novega, za kar nismo slišali že lani.

 

***

So pa za danes v Slovenski kinoteki štiri dekleta že pripravila praznovanje Noči čarovnic na prav poseben način. Podkast Film Flow sestavljajo Ana Šturm, Bojana Bregar, Maja Peharc in Maja »Willow« Zupanc in se tokrat že drugič predstavljajo javnosti s pogovorom v živo. V Kinoteki se bo najprej ob devetih predvajal film Krik, ob enajstih pa se bo v živo snemal podkast v taisti dvorani. Z Bojano Bregar smo se pogovarjali o večernem dogodku ni povprašali, zakaj so za danes izbrale prav film Krik?

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

 

 

***

V ljubljanskem Goethe Institutu pa so omogočili dostop do marsikaterega pisanega nemškega gradiva tudi vsem rezidentom Slovenije, do meje katere velja licenca. Več nam je povedala Tina Kolar:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Izposojeno gradivo lahko prebirate sedem dni. Na kakšen način poteka izposoja v knjižnici Onleihe?

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Med drugim lahko na spletu tako po novem berete tudi časnik Cicero, Der Spiegel, Focus, Wired, Deutsch perfekt, Frankfurter Allgemeine Zeitung in še kaj.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness