O zvoku in sliki

Kulturna ali glasbena novica
9. 3. 2015 - 15.10

Fenomen zvoka bosta v Kinu Šiška danes raziskovala umetnik Tao G. Vrhovec Sambolec in pisec ter umetnik Brandon LaBelle. Slednji je o tej temi izdal tudi več knjig pri prestižni založbi Bloomsbury. Predstavila bosta svoji lastni zvočni kompoziciji ter eno skupno delo. Tao nam je povedal, kaj je tema njegovega dela.

*Izjava se nahaja v posnetku.

S še manj slišnimi glasovi pa se ukvarja Brandon.

*Izjava se nahaja v posnetku.

Če pa vas bolj od zvoka zanima slika lahko ostanete doma in prebirate knjižne novosti založbe Slovenske Kinoteke. Dobili pa smo namreč nov prevod Jacquesa Derridaja. Arhivska mrzlica: Freudovski vtisi je tekst, v katerem Derrida, izhajajoč iz Freuda, razmišlja o konceptu arhiva. Tema teksta pa je tudi tehnologija vpisovanja, od klinopisa do novih načinov informacijske tehnologije.

Knjige nam je predstavil Andrej Šprah.

*Izjava se nahaja v posnetku.

Knjiga Sive ekonomije filma Ramona Lobata raziskuje neformalno cirkulacijo in konsumpcijo filmov ter njun pomen za ekonomijo medijev.

*Izjava se nahaja v posnetku.

V zborniku Fenomenologija filma: tradicije in novi pristopi je objavljenih sedem esejev, ki film razdelajo s fenomenologijo, najbolj slovito ime med njimi pa je gotovo Merleau-Ponty.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.