odpiranje prostorov tehnologije in umetnosti

Kulturna ali glasbena novica
27. 5. 2014 - 14.00

V Galeriji Vžigalica se bo danes ob 19. uri odprla razstava Marka Batiste: Začasni objekti in hibridni prostori. Poigraval se bo z ustvarjalnim prostorom, ki se vzpostavlja med umetnostjo in tehnologijo. Razstavo, ki smo jo lahko že videli v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, pa si bo v Ljubljani moč ogledati do 6. julija. O povezavah in razkolu tehnologije na eni in umetnosti na drugi strani, nam je več povedala kustosinja razstave, Andreja Hribernik:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Marko Batista razume postavitev razstave v muzej kot postavitev v stanje brezčasnosti. Kakšno je njegovo razumevanje časa?

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Če ostanemo v sodobnih praksah in na hitro pregledamo še današnje kulturno dogajanje, se obrnimo še proti Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, kjer bosta danes ob 19. uri predavala Petra Čeferin, arhitektka in profesorica na Fakulteti za arhitekturo, ter Miloš Kosec, prejemnik študentske Plečnikove nagrade za diplomo Ruševina kot arhitekturni objekt. Predavala bosta o uporabi dodane vrednosti, konstruiranju arhitekturnih vezi in o dilemah umetnosti in arhitekture v luči delitve dela. Bolj marketinško usmerjeni bodo v Konzorciju, kjer se je danes odprla 22. Bologna po Bologni.

 

***

Današnji dan se bo izkazalo, kakšna je prihodnost Mladinske knjige. Lastnik založbe Učila International, Srečko Mrvar, ki je na javni dražbi kupil njen 51,2-odstotni delež, mora do danes plačati kupnino, kar se zaenkrat še ni zgodilo. Gre za 5,36 milijona evrov za 631.117 delnic. To naj bi odkupil od Abanke Vipa in Nove ljubljanske banke po stečaju Zvona Dva. Ali se je kupnino že vplačalo, bomo izvedeli do konca današnjega dne.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

tehnologija in umetnost nikoli nista šli skupaj.
umetnost brani ljudi
tehnologija brani politiko.
kdo izbira?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.