Ognjeni ples na ulici

Kulturna ali glasbena novica
28. 12. 2012 - 14.10

Danes so razmere v prestolnici idealne, da preživite dan zunaj, na ulici. Vreme je lepo in toplo. Čeprav mraza ni, bo ob 17.00 uri tudi danes Ljubljanske ulice obiskal sprevod Dedka mraza. Od 19.00 ure dalje pa boste lahko v okviru festivala uličnega gledališča Ana Mraz na Mesarskem mostu spremljali prvo srečanje slovenskih ognjenih artistov z imenom Ognjenica, kjer bo nastopilo več kot 25 ognjenih umetnikov. O čaru večernega ognja smo se pogovarjali z Danijelo Kraševec, eno od mnogih nastopajočih:

________

Izjava se nahaja v celotnem posnetku oddaje.

________

Na Mesarskem mostu bo torej zvečer zelo vroče! So pa organizatorji poskrbeli, da ne bi med obiskovalci prišlo do prevelikega zlitja s čarobnim ognjem:

____

Izjava se nahaja v celotnem posnetku oddaje.

____

***

Če vas bo kljub ognjenim vragolijam na prostem zazeblo, se zvečer lahko preselite v kakšnega od mestnih gledališč. Jutri in v nedeljo zvečer bo v Plesnem teatru Ljubljana gostovala plesna predstava Korak v dvoje po Pii in Pinu, ki sta jo ustvarila koreografa in plesalca Rosana Hribar in Gregor Luštek. K sodelovanju sta povabila veliko slovenskih plesalcev iz različnih plesnih zvrsti, od baleta, sodobnega plesa, do flamenka. Rosana in Gregor sta z vsem spoštovanjem raziskala življenjsko in ustvarjalno pot slovenskih plesnih legend, Pie in Pina Mlakarja. Tako sta dobila navdih za sodobno poustvarjanje njunih koreografij in za sveže navezave na sodobno plesno in igralsko govorico. Ves čas pa sta izhajala iz močne ljubezni do plesa, ki zaznamuje oba plesna para.

 

Da bi svobodno zaplesali v Novo leto vam želi Tjaša Mislej.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.