Ples in otok

Kulturna ali glasbena novica
12. 5. 2016 - 15.15

Večno vračanje enakega. Včasih se zdi, da je prisotno že na tedenski ravni. In ponovitev brez razlike. Pravzaprav opis tragedije. Iz tragedije kot ene glavnih izraznih oblik performativne umetnosti pa se pomaknimo k prepletanju, ki se bo danes odvilo v Španskih borcih. Ob 20. uri se bo namreč zgodila premiera plesne predstave Zamah na robu, ki združuje predstavi Adrienn Hod Pearl in Guya Nadera ter Marie Campos Loop the loop. Loop kot ponovni obrat in loop the loop kot dvojna ponovitev ter loopanje same ponovitve. Ker gre tudi ali predvsem za filozofske pojme, smo umetnostnega vodjo EnKnapGroupe Iztoka Kovača vprašali, koliko je pri izpostavljeni predstavi mimo tragičnega in umetniškega prisotnega povezovanja z filozofijo:

Izjava*

Predstava Zamah na robu je torej prepletanje dvojega, zato kar samo vznika vprašanje razlike, specifike differentia dveh posameznih delov in spajanje raznolikega v homogeno enoto:

Izjava*

Prihaja Kino Otok. No, ne še danes, a prav kmalu, torej v začetku prihodnjega meseca bo moč ob morju in na kopnenem otoku oči in misli uperiti v velika platna, ki bodo govorila nove zgodbe. V Kino Dvoru je danes potekala predstavitev festivala in kot kaže bo dobršen del poudarka tudi na nekaterih družbeno aktualnih temah. Več bo povedala programska direktorica Varja Močnik:

Izjava*

Še teaser imen in pristopov, ki znajo po mnenju organizatorjev nemara pritegniti največ pozornosti:

Izjava*

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.