Ples in poezija

Kulturna ali glasbena novica
4. 5. 2017 - 15.10

Današnje Kulturne novice bodo obarvane plesno pesniško in še malo fotografsko. Če vam je ta spletena kita dveh besed, ki se začneta na črko p, po godu, se lahko danes ob 19.30 odpravite v še dokaj sveže prostore Centra za poezijo Tomaža Šalamuna, kjer se bo odvil literarni večer nemške pesnice in plesalke Mire Line Simon. Deluje na področju sodobnega plesa v produkciji in komunikacijah za različne koreografinje in koreografe, projekte in festivale. Tik pred izidom je njen prvi roman, naslovljen 8,72 centimetrov, ki bo letos izšel v Nemčiji.

O povezavi plesa in pisanja je avtorica povedala naslednje:

Izjava

Branju pesmi in prevodov iz prihajajočega romana v prevodu Tanje Vovk bo sledila projekcija dokumentarnega filma in predstavitev projekta Tanzmobil, ki ga je Mira ustanovila s prav tako neodvisno plesalko Sarah Blumenfeld leta 2014. Projekt Tanzmobil je bil zasnovan leta 2014 z namenom podpore produkcijskih menedžerjev v plesu. Projekt Tanzmobil se je v Ljubljani ustavil v sklopu turneje po Evropi, ki želi skozi intervjuje produkcijskih menedžerjev in ustvarjalcev, delujočih na področju plesa in performansa, kritično reflektirati delovanje plesne produkcije danes. Vsi intervjuji so dostopni na spletni strani www.tanzmobil.eu .

Kako so skozi ples in plesno produkcijo Ljubljano videle ustvarjalke projekta?

Izjava

Dokumentarni film, ki bo sledil predstavitvi, govori o prvi turneji Tanzmobila, ki se je odvila v Budimpešti leta 2015. Sledila bo razprava in pogovor z ustvarjalko o sami začetni ideji projekta, njegovi izvedbi in rezultatih. Vse skupaj pa bodo obogatile fotografije, citati, intervjuji in radijska oddajanja, razstavljena v prostoru.

Če pa vas na današnji dan bolj mika fotografija, pa se lahko odpravite do Kluba SOT 24,5, kjer se bo danes prav tako ob 19.30 otvorila razstava Jakova Fire Čečure, ki je naslovljena Človek in njegov prostor in je ustvarjalčeva prva samostojna fotografska razstava. Skozi fotografski objektiv išče duše zapuščenih prostorov in ljudi v njih. Več o tem nam je povedal kar sam.

Izjava

Kulturne novice je pripravila Kaja

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness