Po črtovju, pa ne notnem!

Kulturna ali glasbena novica
13. 9. 2013 - 14.10

Na tale bolj ali manj srečni petek trinajstega napovedujemo še bolj razgibano soboto štirinajstega. V Kinu Šiška se bo odvil celodnevni stripovski festival, pod imenom Stripolisfest. Kaj vse se bo tam dogajalo, nam je zaupal eden od idejnih vodij festivala, Izar Lunaček:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Glede na to, da v Sloveniji že dolgo nismo videli ničesar podobnega, smo ga povprašali še o upih in željah za prihodnost:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Po koncu striparskega festivala pa se bo dogajanje v Kinu Šiška glasbeno obarvalo. Isti režiser, katerega film Državljan Diareja si boste lahko ogledali že čez dan, Dušan Moravec, je režiral tudi film, ki bo predvajan ob osmi uri z naslovom “Pravi človek za kapitalizem”. Gre za dokumentarec o Damirju Avdiću, glasbeniku, pesniku in pisatelju iz Tuzle. Filmu bo sledila tudi predstavitev ta mesec sveže izdane nove plošče.

 

***

Ne pozabimo pa tudi na današnji dan. Škofjeloška Rdeča Ostriga po poletnem premoru ponovno odpira svoja vrata s koncertom Eda Maajke. Metelkova mesto pa še do jutri praznuje svojo okroglo dvajseto obletnico. Od četrte ure dalje se lahko pridružite tudi barvanju stolpa. Od petih dalje se lahko sprehodite po sejemskih stojnicah, med katerimi bo tudi stojnica Radia Študent, nato pa se lahko pridružite kolektivu pred A-Infoshopom na projekciji kratkih filmov ali na mini alternativni tržnici. Današnji dan bo zaznamoval še nastop plesnih skupin, 15. rojstni dan Kapa Records in koncerti po ostalih klubih.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.