Po smrti, pred smrtjo, po rojstvu

Kulturna ali glasbena novica
22. 9. 2017 - 15.10

Današnje Kulturne novice začenjamo od zadaj. Od smrti. Oziroma še dlje. Po smrti - posthumno. Posthumno je namreč Dnevnikovo nagrado za umetniški dosežek prejel pokojni Gašper Tič. Nagrado je prejel za stvaritev lika svetovalca Poldeta v uprizoritvi Svetovalec - Katalog burlesknih dialogov v režiji Nine Rajić Kranjac.

V obrazložitvi je žirija opisovala njegovo sposobnost, da se je umetnik popolnoma zlil z likom, pri tem pa je razprl različne plasti tako igralske kot igralčeve osebnosti. Brez da bi spodkopavali izjemne dosežke pokojnega umetnika, pa lahko le upamo, da nagrada ne pridobi konotacije žalujke ali opravičila.

Da ne bo zamrl, umrl oziroma izumrl kolektiv Roga, pa se bosta danes v Rogu odvila kar dva dogodka. Vsi prostovoljni prispevki, ki jih boste prispevali kot vstopnino ali donacijo, bodo v celoti namenjeni zagotavljanju nadaljnjega delovanja prostora.

V Modrem kotu se bo začela sezona klubskih dogodkov, s Season opening party pa želijo spomniti za zgodnja obdobja elektronske glasbe in raziskati tudi malo bolj sveže produkcije. Na line-upu se bodo zvrstili BorMašina, Glitteris, Herman K, Nulla in R36.

Čisto blizu pa bo pod pobudo Ohranimo tovarno Rog potekal Benefit za Rog z imenom UPORne pesmi. Ob 20-ih se bodo združile FPZ Z’BORKE, ŽPZ KOMBINAT in FEM TV; zbirali se bodo prispevki za sodne stroške v tožbah MOL proti Rogu.

Preskočimo sedaj na začetek življenja, rojstne dneve. Ne ravno prvi, temveč 8. rojstni dan danes praznuje center urbane kulture Kino Šiška. Čestitke smo posredovali Roku Avbarju, vodji za stike z javnostjo, ki nam je v zameno namenil nekaj besed o dosežkih Kina Šiška do danes.

IZJAVA

Praznovanje bo potekalo v družbi persons from porlock, zasedbo FUTURSKI in mladega trash fenomena Matter, ki bodo danes tudi prvič predstavili svoj novi, drugi album z naslovom Mrk. Zanimalo nas je, kaj je botrovalo takšni izbiri rojstnodnevne playliste. Govori Avbar.

IZJAVA

Kolektivu in ustvarjalcem programa urbanega centra Kino Šiška zatorej želimo vse najveselejše, najlepše, najboljše, uspešno in vse ostalo pocukrano, kar se zaželi za rojstni dan.

Kulturne novice je zapisala in pripravila Mojca.

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.