POLITIČNO ANGAŽIRANI DERVIŠI

Kulturna ali glasbena novica
6. 12. 2013 - 14.10

Danes se v Kinu Šiška začne avstrijsko-slovenski fokus sodobnih scenskih umetnosti z naslovom at.Šiška! Fokus se bo otvoril s predstavo Dervish in progress plesalca in koreografa Ziya Azazia. Avtor gibe dervišev, ki izhajajo iz zgodovinsko-religijskega konteksta, meša s sodobnimi plesnimi tehnikami. Predstava se začne ob sedmih zvečer v Katedrali v Kinu Šiška. V sklopu predstav, pogovorov in delavnic se bodo prepletali elementi avstrijskega aktualnega sodobnega performensa z deli slovenskih avtorjev. At. Šiška! se bo odvijala na različnih lokacijah. Predstavili se bodo različni avtorji iz obeh držav. Več o tem nam bo povedal kurator programa Gordan Bogdanovski

/izjava se nahaja v posnetku/

Predstava FM se je v SNG Drami Ljubljana krstno uprizorila konec novembra. Danes ob devetih zvečer bo na voljo na ogled v Menzi pri koritu na Metelkovi. Predstavo bosta uprizorila Maja Dekleva Lapajne in Gregor Moder iz Kolektiva Narobe, ki že več let prireja razne ulične intervencije ter interaktivne gledališke dogodke. Predstava je zasnovana skozi različne improvizacije, ki jih spodbuja prižgan radio. Gledališče improvizacij je eden najhitrejših umetniških medijev, saj se lahko neposredno odziva na trenutne dogodke.

 

V času ekonomske, politične in družbene krize prihaja do porasti angažirane umetnosti, v namen preizpraševanja tovrstne umetniške drže pa se bo jutri v Muzeju sodobne umetnosti odvijala konferenca Umetnost in angažma. Na konferenci bodo govorili številni teoretiki in praktiki iz polja sodobne umetnosti. Več o samih vsebinskih iztočnicah nam bo povedala Urška Jurman, programska vodja Društva Igor Zabel, ki tudi organizira konferenco.

/izjava se nahaja v posnetku/

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness