Pomladno-festivalski PR

Kulturna ali glasbena novica
28. 5. 2013 - 14.10

Jutri se v Gradcu začenja že trinajsta edicija elektronskega Springfestivala, enega izmed vodilnih evropskih dogodkov, ki v drugo največje avstrijsko mesto vsako leto privabi kopico svetovno priznanih elektronskih live actov in DJ-jev, kreativcev, vizionarjev ter zapovedovalcev sodobnih smernic digitalne kulture. O vrhuncih festivala je spregovoril vodja PR-službe festivala, Tim Ertl.

*IZJAVA SE NAHAJA V POSNETKU

Že tretje leto zapored pa ob festivalu poteka tudi konferenca Springsessions, kjer so se do sedaj predstavila mnoga zveneča imena s področja kreativnih industrij, oblikovanja in tehnologije. Več Ertl:

*IZJAVA SE NAHAJA V POSNETKU

V domačih medijih pa že nekaj časa krožijo novice, da se po K4 in Kiberpipi z možnim zaprtjem sooča še en prostor neodvisne kulture, KUD France Prešeren Trnovo. Zaradi enormnih dolgov društva, ki se gibljejo okoli pol milijona evrov, KUD prodaja svojo nepremičnino na Karunovi, delno tudi zaradi dejstva, da je društvo letos bojda namerno izpadlo iz MOL-ovega triletnega programskega financiranja. Čeprav je sprva kazalo, da bo stavbo za ceno dolgov odkupil MOL in hišo društvu oddajal, MOL zanjo sedaj ponuja borih 127 tisoč, čeprav vrednost poslopja ocenjujejo na 800-900 tisoč evrov. V opomin še podatek, ki ga povprečni obiskovalec Trnfesta ne pozna – KUD France Prešeren je bil ustanovljen leta 1919 in je najstarejše še delujoče umetniško društvo v Sloveniji, KUD-ov program, kot ga poznamo sedaj, pa se izvaja od leta 1987.

Spomnimo pa še na otvoritev festivala Svetlobna gverila, ki se ima zgoditi danes ob 21.30 v Galeriji Vžigalica. Več o samem festivalu smo v Kulturnih novicah sicer poročali že včeraj.

Kulturne novice je pripravila Tina.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.