Portreti in plakati

Kulturna ali glasbena novica
10. 1. 2013 - 14.10

Med sredstva javnega obveščanja prištevamo tudi plakat, ki je večji preboj doživel ob koncu 19. stoletja, a je z razvojem radia in televizije dobil močno konkurenco. Zavoljo družabnih omrežij se njegova vloga opazno še zmanjšuje, je pa zanimivo, da je največ klasičnih plakatov danes narejenih ravno za področje kulture – dogodke, kot sta gledališka predstava in razstava. Da je plakat vedno bil medij, ki je odseval družbena dogajanja in da ima potencial za svoj obstoj, so dokaz tudi manjši plakati v rokah protestnikov z napisom Gotof si. Če vas tema oblikovanja vidnih sporočil zanima, se danes ob 19. uri v Muzeju za Arhitekturo in oblikovanje obeta predavanje, ki bo posvečeno ravno plakatu. Kdo bo na predavanju sodeloval in kakšen bo njegov format, nam je povedal Tomato Košir, ki bo nocoj nastopil v vlogi moderatorja:

***

Slovensko Mladinsko gledališče vas ob 20. uri vabi na premiero   avtorskega projekta Vita Tauferja. Gre za prvi del trilogije, ki nosi naslov Portreti I. Portreti I, II in III delujejo kot samostojni deli in bodo igrani v treh različnih večerih. Kako je nastajalo besedilo, smo vprašali dramaturginjo predstave Uršulo Cetinski:

***

Kaj boste izvedeli o fenomenu sreče glede na to, da mednarodne raziskave zadovoljstva z lastnim življenjem kažejo na to, da smo Slovenci glede sreče vedno na repu, nadaljuje Uršula Cetinski:

***

Med portretom in plakatom je kulturne novice nabirala Sabrina Lever.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness