POTENCIALNOST GRAFIKE IN ZAKONODAJNEGA GLEDALIŠČA

Kulturna ali glasbena novica
17. 10. 2018 - 15.10

Repertoar današnjega dne, ki se v večinski meri giblje v polju teoretskega in diskurzivnega, hkrati ponuja tudi dva kulturna dogodka, ki se vsak v polju svoje stroke ukvarjata z aktivacijo nas obiskovalcev in nas udeležencev.

Eden takšnih dogodkov se bo odvil nocoj ob 18.00 v prostorih Mednarodnega grafičnega likovnega centra Ljubljana, kjer bo potekala otvoritev grafične razstave Matjaža Gederja z naslovom Priprave na improvizacijo. Razstava, ki odpira polje učno-vzgojnega procesa skozi odtise šolskih miz ter otroško in nagajivo odtiskovanje in raziskovanje raznovrstnih likovnih materialov, na trenutke že skoraj meji na slikarstvo in s tem razkriva posebno obliko originalnosti. Več o samem kontekstu grafične razstave nam je zaupal kustos Božidar Zrinski.

IZJAVA

 

Glede na to, da Geder deluje tudi kot likovni pedagog, je moč opaziti stik delovnega okolja in osebnih ustvarjalnih ambicij. Več o vplivu na Gederjeve najnovejše monoprinte zopet Zrinski.

IZJAVA

 

In pa še malo več o sami tehniki monoprinta.

IZJAVA
 

Za nekoliko drugačen, bolj aktiven dogodek se lahko odločite z obiskom Kluba Gromka na Metelkovi, kjer se bo ob 20.00 pričel oktobrski laboratorij zakonodajnega gledališča v sklopu programa Zatiranje v Gromki. V organizaciji Kulturno-umetniškega društva Transformator ter Zavoda Bob se bo odprlo raziskovanje gledališča kot medija politične aktivacije in dialoga z odločevalci. Tehniko zakonodajnega gledališča, ki jo je razvijal brazilski ustvarjalec Augusto Boal, bo v laboratoriju moč spoznati v dveh mednarodnih projektih, ki bosta služila kot vpogled v osnove in posamezne prakse zakonodajnega gledališča. Gostiteljici dogodka Jana Burger in Gaja Vudrag se bosta prek moderiranja in lastnega izkustva poglobili v razmislek o samem potencialu zakonodajnega gledališča.

Današnji večer torej obeta dve raznovrstni obliki kulturnega udejstvovanja: aktivno raziskovanje grafike ter iskanje potencialnosti zakonodajnega gledališča. Vprašanje je le, kako aktivni si želite biti.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness