Prečenje spola v trash pravljicah

Kulturna ali glasbena novica
28. 9. 2012 - 14.15

Danes se bosta odvila dva zanimiva dogodka. Škuc ob svoji 40. obletnici organizira tudi delavnico trash pisanja na temo pravljic. Vodila jo bo Vesna Lemaić, pisateljica in aktivistka, ki smo jo povprašali o ideji delavnice:

// izjava je v posnetku //

Delavnica se začne ob 19. uri v klubu Tiffany in je brezplačna.

Drugi dogodek bo potekal vzporedno z razstavo Zgodbe iz avtomatov v galeriji Photon. Gre za svojevrsten hommage pred dvema letoma preminulemu Saši Markoviću Mikrobu, umetniku, radijcu in performerju, ki je bil tudi ambasador Društva prijateljev zmernega napredka v Srbiji. Spominjali se ga bomo skupaj z Markom Brecljem in njegovo soprogo Arijano Markučič, ki bosta izvedla elektroakustični nastop, video projekcijo in »vinformans«. Dogodek je nastal v sodelovanju med Photonom, DPZN in Ustanovo Pohorski bataljon.

Za konec nekulturnih novic napovedujemo še dolgo pričakovano premiero dokumentarca Jaz sem Janez Janša. V nedeljo navsezgodaj pojdite v Portorož na festival slovenskega filma in se že ob 10.30 prepustite dogodivščinam preimenovanja. Ali pa pridite na mednarodno premiero filma, ki bo novembra na Liffu.

Novice je sestavil Nenad J.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness