Pre/občutljivost

Kulturna ali glasbena novica
25. 9. 2018 - 15.10

Trenutno po Ljubljani pustošijo ustvarjalci tranzitorne umetnosti. Včeraj si je bilo namreč možno ogledati instalacijo Marca Barottija pri tivolskem ribniku in otvoritev festivala Sonica v Cankarjevem domu. Festival Sonica je festival sodobne elektronske glasbe in tranzitorne umetnosti. Čeprav se je festival otovoril že včeraj, nam je več o celotnem festivalu in njegovem trenutnem stanju povedala programska vodja festivala Neja Tomšič.

IZJAVA

 

Festival, ki je bil že uvodno zasnovan kakor razstava v prostoru in času, se vsako leto manifestira v drugačni obliki. Zanimalo nas je, kaj je posebnost letošnje edicije, ki so jo naslovili kot Pre/občutljivost. Nadaljuje Tomšič.

IZJAVA

 

Ker Sonica letos praznuje okroglo obletnico, je pričakovati tudi veliko žurko. O preprekah, ki so jih morali v letošnjem letu prestopiti, nadaljuje Tomšič.

IZJAVA

 

Čeprav je prvi dan festivala že minil, si danes lahko ogledate vizualno intervencijo SMECH & 5237 v Hostlu Tresor ob 19:00 ali si ogledate razstavo z live performansi Adama Basante, Tristana Pericha in Jake Bergerja, Mike Oki in kolektiva BridA v Cukrarni ob 20:00.

Če se izvijemo iz festivalskega oklepa, lahko zapazimo, da se sedišča gledaliških parterjev odstirajo, prah na odrskih deskah briše in kolesja gledališke produkcije počasi oljijo. Danes zvečer bosta odrsko luč tako ogledali kar dve premieri. V Mini teatru bodo štartali novo sezono ob 20:00 s premiero predstave Božiček v režiji Petra Srpčiča, na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana pa bodo novo sezono zakurblali z uprizoritvijo dramske adaptacije Kit na plaži v režiji avtorja Vinka Möderndorferja ob 18:00.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.