Predaja kulturnih poslov

Kulturna ali glasbena novica
11. 3. 2019 - 15.10

Drage poslušalke, pozdravljene v Kulturnih novicah. Na Ministrstvu za kulturo spet začenjajo z delom. V petek potrjeni minister za kulturo Zoran Poznič z današnjim dnem prevzema posle na ministrstvu. Kot je poudaril ob imenovanju, je za podajanje globljih vsebinskih odgovorov in razkrivanje načrtov še prehitro. Premier Marjan Šarec sicer od novega ministra pričakuje predvsem zakonske spremembe na področju medijev, kulturnega evra in nov Nacionalni program za kulturo. S Prešičkom sta ministrstvo zapustila tudi oba državna sekretarja. Do sedaj je bilo obelodanjeno zgolj ime nove državne sekretarke, strokovnjakinje za medije Tanje Kerševan Smokvina, druga kandidatka zaenkrat ostaja neznana.

Uradni kandidat Socialnih demokratov za novega ministra za kulturo je Zoran Poznič
 / 21. 2. 2019

V Novi pošti bo danes ob 19.00 potekal prvi javni dogodek spletne platforme Neodvisni z izhodiščnim in hkrati naslovnim vprašanjem Kam s kritiko? Urednici portala Alja Lobnik in Pia Brezavšček se bosta z zainteresirano javnostjo ter piskami platforme pogovarjali o spreminjajoči se družbeni vlogi in pomenu kritike oziroma, natančneje, kako novi mediji spreminjajo samo formo kritike in refleksijo o umetnosti. Portal Neodvisni se je konstruiral letos z namenom zapolnjevanja manka na področju refleksije sodobne scenske umetnosti, predvsem tiste, ki ni del državne institucionalne mreže.

Komentar na včerajšnji odbor za kulturo
 / 25. 1. 2019

O platformi Neodvisni in prihajajoči okrogli mizi, na kateri bodo med drugim reflektirali njeno delovanje in premišljevali nadaljnje cilje, smo govorili s sourednico Aljo Lobnik.

IZJAVA

Odbor za kulturo je sicer januarja letos po razpravi o problematiki profesionalne kritike predlagal vzpostavitev osrednjega skupnega kritiškega spletnega medija. O hegemonih spremljevalnih diskurzih in njihovi problematičnosti, Lobnik.

IZJAVA

Kot nam še pojasni, skuša platforma Neodvisni nasloviti drugačno, s spremenjenimi družbenimi okoliščinami in novimi mediji omogočeno, plodovitejšo in bolj poglobljeno kritiko.

IZJAVA

Za konec smo Lobnik poprosili še za refleksijo dozdajšnjega delovanja platforme Neodvisni.

IZJAVA

 

 

 

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness