Predavanja ob 100-letnici FF

Kulturna ali glasbena novica
1. 4. 2019 - 15.10

Spoštovani in spoštovane v današnjih Kulturnih novicah. Danes je z mesta predsednice Društva slovenskih pisateljev odstopila pisateljica, pesnica in pedagoginja Aksinja Kermauner. Njenemu so sledili še štirje odstopi administrativnih in strokovnih sodelavk, razlogi za takšno dogajanje pa še niso znani.

V Prešernovi dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnosti danes med 14. in 19. uro v angleškem jeziku poteka mednarodna konferenca z naslovom Pisateljice na začetku 20. stoletja, in sicer na pobudo in pod vodstvom Foruma slovanskih kultur kot del projekta nove kulturne poti Sveta Evrope. Več o cilju projekta ter temi današnje mednarodne konference nam pove direktorica Foruma slovanskih kultur dr. Andreja Rihter:

Izjava

Fokus na slovanskih državah je ravno v želji po predstavitvi manj poznanih avtoric držav slovanskih jezikov, vendar interesi sodelovanja v okviru projekta prihajajo tudi iz zahodne Evrope. Izbira na konferenci nastopajočih profesoric nikakor ni naključna, več o tem zopet Rihter:

Izjava

Na Filozofski fakulteti pa se danes začenja ciklus javnih predavanj Govori FF, eden osrednjih v okviru dogodkov ob 100-letnici Filozofske fakultete, kjer bodo njene (naj)vidnejše profesorice in profesorji spregovorili oziroma razmišljali o aktualnosti nacionalne in transnacionalne umeščenosti slovenske družbe. Prvo predavanje bo tako danes kot v naslednjih dneh ob 18. uri v predavalnici 34, program pa si lahko ogledate tudi na Facebook dogodku Govori FF. Serijo predavanj v kontekst umesti dr. Barbara Pihler Ciglič, koordinatorica dogodkov ob 100-letnici Filozofske fakultete:

Izjava

Predavanja zajemajo širok tematski diapazon. Govorilo se bo o Humboldtovi univerzi, o dediščini enojezičnosti in večjezični realnosti, o kulturnem prelomu Slovencev, o zasičenosti družbe z nenehno tehnološko komunikacijo, o vlogi intelektualca v liberalizmu in tako dalje. Predstavitve prispevkov profesorjev Filozofske fakultete si lahko preberete na spletni strani Filozofske fakultete, program pa nam na kratko predstavi Ciglič:

Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.