Preplet biologije in kulture

Kulturna ali glasbena novica
16. 9. 2014 - 14.10

Drevi ob 20. uri se bo v ljubljanski Galeriji Kapelica s projektom Kinotopologija – Ecce Canis predstavila umetnica Maja Smrekar. Šlo bo za interaktivno instalacijo, katere fokus bo temeljil na biotehnoloških dokazih za istovetnost delovanja serotoninskih receptorjev v možganskih sinapsah psa in človeka, ki naj bi bila posledica paralelne evolucije med obema vrstama. O specifični senzorični izkušnji, ki bo na dosegu obiskovalcu, smo povprašali Majo Smrekar:

***Izjava je v posnetku oddaje***

V iskanju alternativnih poti, kako umetnost po dostopnih cenah pripeljati med ljudi in pri tem pomagati umetniku, sta kulturna producentka Irena Silić in vodja programa za vizualno umetnost v Kinu Šiška Piera Ravnikar zasnovali projekt LIMITED EDIT111ONS. V okviru projekta se samo za en da predstavi po en umetnik z enim umetniškim delom, ki je na voljo v 111 izvodih. Več o razstavni platformi nam je povedala Piera Ravnikar:

***Izjava je v posnetku oddaje***

Ob 20. uri se bo v ljubljanskem bistroju Bazilika v okviru prve jesenske edicije LIMITED EDIT111ONS predstavila slovenska vizualna umetnica Zora Stančič. Spregovorila je o svojem umetniškem izdelku:

***Izjava je v posnetku oddaje***

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness