Prostorsko manevriranje v kulturni politiki

Kulturna ali glasbena novica
24. 3. 2015 - 15.10

 

Očitno bo današnji torek zaznamovalo predvsem povezovanje verbalnega in audio-vizualnega nagovora s kulturno politiko. Slovenski gledališki inštitut v sklopu Naježeno in jedrnato v živo danes ob osemnajsti uri gosti Petra Tomaža Dobrilo. Njegovo delovanje je obširno, je soustanovitelj MMC Kible in Radia Marš, pripravljalec EPK-ja in iz osebne izkušnje poznavalec statusa samozaposlenega v kulturi in zaposlenega na Ministrstvu za kulturo. Pred pogovorom, ki ga bo vodila Jedrt Jež Furlan, smo Dobrilo najprej povprašali o EPK-ju:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Dobrila, ki je sodeloval tudi pri pripravi Lokalnega programa za kulturo Mestne občine Maribor, nam je zaupal nekaj o specifikah tega programa in navezovanju na nacionalni program za kulturo:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

V nadaljevanju pa je orisal tudi status samozaposlenega v kulturi v opoziciji z delovanjem na Ministrstvu za kulturo:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Z videoinstalacijo Spielraum - Izrazi skupne želje pa se v Mednarodnem grafičnem likovnem centru ob devetnajsti uri predstavlja umetnica Jasmina Cibic. Gre za povezovanje filma, skulpture, performansa in instalacije, ki se navezuje na esej Spileraum Karla Krausa, v katerem pisatelj nasprotuje uporabi dekoracije, tako v jeziku kot v arhitekturi. Prav z rekonstrukcijami različnih elementov instalacije umetnica raziskuje sam pomen arhitekture in umetnosti kot političnega delovanja, ki pa ga ne moremo misliti izven umeščenosti v sam kontekst in način posredovanja. Instalacija bo na ogled vse do desetega maja.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.