Prve kulturne novice

Kulturna ali glasbena novica
14. 5. 2012 - 14.05

 Danes bo v etnografskem muzeju potekala otvoritev razstave z naslovom: To ni muzej – mobilne konstrukcije na preži. Razstava je plod mednarodnega sodelovanja različnih španskih in slovenskih kulturnih centrov in nam ponuja bogat nabor raznolikih konstrukcij, ki skušajo misliti status prostora.

S postavitvijo mobilnih konstrukcij razstava kaže sodobno preoblikovanje muzejskega prostora in njegovo razmerje z urbanim okoljem. Če so nekoč muzeji jemali vase to, kar v javnem prostoru ni bilo več zaželeno, pa se je njuno razmerje danes spremenilo. Kako, boste zvedeli danes ob 19. uri v Slovenskem etnografskem muzeju.

V Zagrebu se danes začenja Subverzivni forum, v sklopu katerega bo potekala tudi mednarodna konferenca z naslovom Prihodnost Evrope. Današnja govorca konference sta danska sociologinja Saskia Sassen in Slavoj Žižek. Oba prispevka bosta predvajana v živo v stari mestni elektrarni.
Več o dogodku nam je povedala Alma R. Selimovič iz Bunkerja.

 

Alma Selimović nam je povedala tudi, zakaj bunker organizira to predvajanje in kakšno bo dogajanje v stari elektrarni ob prenosu Zagrebške konference.

 

Kulturne novice je pripravila Nataša.
 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness