Pust keš v Rogu

Kulturna ali glasbena novica
28. 2. 2017 - 15.10

Kurenti so passé, tako da če ste dinozavri, je Ptuj vaše mesto. Tovarna Rog pa ni passé, noče biti, čeprav s šibami straši MOL. Za pust se oživlja - s pustovanjem! -, hkrati pa se z njim oživlja zgodba konflikta med Rogom in MOL-om. Kot ste lahko že prebrali v medijih, se pravni postopki in tožarjenja nadaljujejo, je pa MOL medtem Rogovcem dal naslednjo ponudbo: 500 kvadratnih metrov v novem Rogu. Kako vidijo Rogovci to ponudbo, komentira Aigul Hakimova.

*Izjava

Če je ponudba tako skromna, kot pravi Hakimova, za kaj potem gre, če ne za možnost sporazuma?

*Izjava

Tokrat taktika eliminacije ne vključuje varnostnih služb in davljenja protestirajočih, pač pa je bolj pravne narave, kot meni Hakimova.

*Izjava

V nadaljevanju Rogovo situacijo komentira Urška Savič: "Čeprav gredo stvari na sodiščih počasi, se "zadeva Rog" razpleta. "Tajno" vsebino mediacije je občina spustila v medije, ki so te dni pisali o županovi ponudbi 500m2 v novih prostorih CSU in nadomestnih prostorov v času prenove, seveda z uporabo besed tiste strani, ki jim je prva posredovala mnenje. Hkrati so članki opozarjali na "Pust keš v Rogu", pustovanje, ki se ima zgoditi danes zvečer, prvi benefitni dogodek za pokritje sodnih stroškov. Ker se je izpostavilo osem Rogovk in Rogovcev, tovarna še vedno obratuje, zato so tam žuri, predavanja, ateljeji, treningi in prostori za različne vaje ter ostale eksperimente, za katere ne potrebuješ birokratskega obrazca in prepolnega CV-ja, ampak le pogum, da povprašaš po njih osebno...". Celotno izjavo Urške Savič boste lahko slišali ob 18.00 v rubriki Ni še gotovo!

Skratka, za pusta je Rog javno oživljen. Pustovanje v Rogu, ki mu pravijo "Pust keš v Rogu", je vzniknilo sredi tega konflikta in prav zaradi njega. In da preverimo še drugo stran keša - program. Kaj se bo danes dogajalo v Rogu, opiše David Murko.

*Izjava

Kurente sem izganjal Aleš.

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.