Radostne kulturne novice

Kulturna ali glasbena novica
20. 2. 2019 - 15.10

Pozdravljeni v Kulturnih novicah. Začenjamo z vestjo, da bodo Socialni demokrati danes ali v četrtek razkrili imena kandidatov za novega ministra za kulturo. Kot možen kandidat se omenja Zoran Poznič, direktor Delavskega doma Trbovlje, ki je pred funkcijo deloval na področju vizualnih in novomedijskih umetnosti. V stranki o podrobnostih zaenkrat še molčijo, ob razglasitvi kandidata pa bodo razkrili tudi imeni obeh državnih sekretarjev. O podrobnostih vas bomo obveščali v prihodnjih dneh.*

V Aksiomi se bo danes ob 19. uri otvorila razstava Moja radost v jasni noči Jamesa Bridla, ameriškega umetnika, pisatelja, novinarja in tehnologista, čigar knjigo New Dark Age: Technology and the End of Future smo v etru Radia Študent že obravnavali. Bridle je sicer z Aksiomo prvič sodeloval že pred nekaj leti s projektom o brezpilotnih letalih, v zadnjih letih pa sodeluje v njihovem projektu State Machines. Prejšnje poletje je sodeloval na konferenci Transnacionalizmi, ki jo je poleg Aksiome organiziral Mirovni inštitut.

recenzija knjige Technology and the End of the Future (James Bridle, Verso Books)
 / 12. 10. 2018

Mediji, ki jih uporablja za prikazovanje svojih idej o problematičnosti sodobnih tehnologij in o možnih uporabah le-teh za širše, “boljše” namene, pri Bridlu precej variirajo - od knjig, konferenc, razstav do člankov v Guardianu. Kot nam je povedal, zanj niso bistveni našteti mediji kot taki, zato tudi današnja razstava zgolj konkretizira in aplicira ideje, ki jih lahko drugje predstavi abstraktno. Ali kot pravi Bridle:

Izjava

O flamingih, radarjih in o tem, kako je do ideje o razstavi sploh prišlo, zopet Bridle:

Izjava

Političnost tehnologizacije se zdi Bridlu problematična, vendar predstavlja potencial za prihodnost. Kulturne novice zaključi Bridle:

Izjava

Kulturne novice je pripravil vajenec Tim.

 

*Takoj po zaključku redakcije je Zoran Poznič postal tudi uradni kandidat za ministra.
 

Avtorji: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.