Raznolikost brez Janeza Janše

Kulturna ali glasbena novica
19. 11. 2012 - 14.10

Danes je dan, ko smo ugotovili ime dobitnice nagrade Igorja Zabela za kulturo in teorijo 2012. Gre za nagrado, ki se jo bienalno podeljuje, ter je priznanje za izjemne kulturne dejavnosti, povezane s srednjo, vzhodno in jugovzhodno Evropo. Letošnja dobitnica je Suzana Milevska iz Skopja, poleg nagrade pa so tri štipendije za delo prejeli še slavistka iz Berlina Sabine Hänsgen, umetnostna zgodovinarka Klara Kemp-Welch iz Londona in Evropski romski kulturni sklad s sedežem v Budimpešti. Podelitev nagrad je potekala pretekli petek v Varšavi, v Narodni galeriji umetnosti Zacheta.

 

***

V sklopu 40. obletnice ŠKUC-a pa se počasi izteka »40 dogodkov za 40 let«. Danes bomo lahko v galeriji ŠKUC ob osmih zvečer priča tudi odprtju festivala Dnevi raznolikosti, ki ga bo pospremil koncert Hazemine Minke Đolnić z duetom Solnuška. Hkrati se bo podelilo priznanja in nagrade za fotografski in video natečaj Za raznolikost in proti diskriminaciji! in izpeljalo projekcijo nagrajenih del. Bolj podrobno o tem in podobnih festivalih v bližnji preteklosti nam je povedala vodja ŠKUC LL, Nataša Sukič:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Natašo Sukič smo vprašali tudi, kaj bo festival Dnevi raznolikosti zajemal:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Če pa se boste čez dan potikali naokoli, se lahko udeležite cikla pogovorov in filmskih projekcij Literatura in film v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma, kjer bo danes ob 18. uri potekal pogovor z režiserjem Vinkom Möderndorferjem. V Steklenem atriju Mestne hiše se bo prav tako ob 18. uri odprla razstava ciprskega ikonografa Theodosiosa Theodosiouja. V Trubarjevi hiši literature pa se bodo ob 19ih pogovarjali s švedskim pisateljem Matsom Kolmisoppijem na temo Dva jezika, dve kulturi.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness