Revščina in davek

Kulturna ali glasbena novica
7. 5. 2014 - 14.10

Zakaj ste revni, kljub temu, da imate morda srečo in imate zaposlitev, zakaj je to vsesplošen pojav, zakaj socialnega stanja ne ščitijo pravni predpisi in zakaj se tudi te, tako kot vi, nahajajo na trgu, lahko zveste danes ob šestih. V Trubarjevi hiši literature bo namreč potekal pogovor o knjigah Revščina zaposlenih šestih slovenskih strokovnjakin in Duh Filadelfije francoskega pravnega filozofa Alaina Supiota. Govorile bojo štiri avtorice Revščine zaposlenih, Maja Breznik, Barbara Kresal, Vesna Leskošek, Simona Smolej ter piska spremne besede k Duhu Filadelfije Barbara Rajgelj. Maja Breznik nam je pojasnila o čem se bo govorilo.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Bežigrajska galerija danes otvarja razstavo fotografskih avtoportretov fotografa Božidarja Dolenca. Česa se lahko nadejamo smo povprašali kustosa Miloša Bašina.

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

Mlada pesnica Katja Perat se po nagrajenem prvencu Najboljši so padli iz leta 2011 vrača z novo pesniško zbirko Davek na dodatno vrednost, ki jo bo danes v Kinu Šiška prebrala v celoti. Nekateri so jo razglasili za glas naše generacije, če je res vaš glas pa presodite sami – Katja smo namreč prosili naj nam prebere eno izmed svojih pesmi.

*Pesem se nahaja v posnetku.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.