Sami sebi prepuščeni v kulturi

Kulturna ali glasbena novica
10. 1. 2019 - 15.10

Dobrodošli v četrtkovih Kulturnih novicah. Začenjamo z dobrimi novicami za samozaposlene. Društvo Asociacija je v sodelovanju s kreativnim centrom Poligon predstavilo Servis za ustvarjalce, ki bo samozaposlenim na področju kulture in kreativnih industrij pomagal pri administrativnih in sorodnih vprašanjih. Več o tem nam je povedal sodelavec Asociacije in tudi Radia Študent Jernej Kaluža.

izjava

 

Kaluža pove še, kako sistem deluje.

izjava

 

Nadaljujemo s kulturnimi dogodki. Ob 20.30 bo v spodnji dvorani Mladinskega gledališča pogovor Po poteh antifašizma. Novinar Erik Valenčič in pisatelj Dušan Jelinčič bosta govorila o aktualnem vzponu neofašizma, o italijanski skrajnodesničarski Ligi in zgodovinskem zaledju fašističnih gibanj. Iztočnica pogovora bo knjiga Pod svinčenim nebom, v kateri se Dušanov oče Zorko Jelinčič spominja časov protifašistične organizacije TIGR. Ko je leta 1926 fašistični režim začel ogrožati in iztrebljati slovenski jezik, se je v mladih Primorcih rodila ideja ilegalnega boja zoper fašizem, Zorko Jelinčič pa je bil eden izmed najbolj dejavnih članov.

Pogovor z Luko Zagoričnikom o platformi Centralala in današnjem predstavitvenem dogodku
 / 10. 1. 2019

V Klubu Gromka bo ob 18.00 predstavitev konec lanskega leta lansiranega spletnega časopisa Centralala.si. Slednji se osredotoča na komentiranje in dokumentiranje improvizirane glasbe v Sloveniji. Revijo zanimajo eksperimentalna glasba, zvočna umetnost, sodobni ples, vizualne in performativne umetnosti in literatura. Bogato lokalno sceno skušajo ustvarjalci revije prek gostujočih umetnikov prepletati z mednarodno. Tako po predstavitvi sledita dva koncerta. Prvi bo nastopil portugalsko-belgijski Frame Trio, za njim pa domače Olfamoštvo. Predstavitev revije, ki se je spremenila v koncert, bo na koncu bežigrajski Abstract Truth dokončno in nepovratno spremenil v žurko.

Kulturne novice sta napisali vajenka Nika in Mojca.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.