Sestanek pri Popoviču

Kulturna ali glasbena novica
3. 2. 2015 - 15.10

Melodrama nevladnega sektorja na obali se nadaljuje. Po ultimatu koprskega župana Borisa Popovića po izpraznitvi prostorov Mladinskega Kulturnega centra je na obali zavrelo. Društvo prijateljev zmernega napredkatorej DPZN, ki je dotedaj upravljalo s prostori je napovedalo oster upor Popovičevi zahtevi. Prejšnji teden pa je sledil še en pretres. Dolgoletni predsednik društva Marko Brecelj je še pred iztekom roka vrnil ključe mladinskega centra. Kot se zdi, je nastal razkol v društvu.O ozadju nam je povedal Matevž Pucer, član MKC:

/////////////////////////Izjava//////////////////////////////////

Kot poudarjajo, je Brecelj napačno ocenil, dan nima več podpore mlajšega dela društva. Nas pa je zanimala taktična vrednost predčasne oddaje ključev:

/////////////////////////Izjava//////////////////////////////////

Prihodnost MKCja kot prostora alternativne kulture je pod vprašanjem. Člani bivšega in upajmo tudi bodočega MKCja so se danes zbralina občini na pogovoru o prihodnostiprostorov:

/////////////////////////Izjava//////////////////////////////////

 

Toliko o Kopru. Nekaj minut nazaj, ob treh pa se je v Mini teatru začel maratonski poklon pokojnemu Tomažu Šalamunu. Maratonsko branje bo trajalo do polnoči spremljalo pa ga bo pesnikova priljubljena glasba in scene iz filma Vsak pravi pesnik.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.