Sestre

Kulturna ali glasbena novica
24. 11. 2017 - 15.10

Če ste že naveličani plakatov, gneče pred Cankarjevim domom in podobnih radosti knjižnega sejma, je današnja premiera tragikomedije Ti, jaz in ona prišla kot naročena. Srečanje Lene, Megi in Ize, treh sester, ki so skupaj preživele težko otroštvo v družini in soustvarjale njeno mračno preteklost, se zgodi nepričakovano, a na plan privede številne zamere in nerazjasnjena vprašanja. Je človek determiniran s svojo preteklostjo in kako ta vpliva na njegovo sebično naravo - vse to se sprašuje intimna dramska pripoved, ki je zrasla iz motivov s Pulitzerjevo nagrado nagrajene drame Zločini srca.

Sestre v predstavi uprizarjajo igralke Sara Gorše, Anja Prusnik in Valentina Plaskan, za pikico na i pravemu sestrskemu odnosu med njimi pa skrbi njihov mentor, igralec Janez Vajevec. Skrivnostnost pa se ne odraža le v nepoznani predzgodbi drame - tudi lokacija, kjer si boste danes ob 20. uri lahko ogledali premierno uprizoritev, zaenkrat še ostaja neznanka. Kakšen namen ima ta tančica skrivnosti, nam je pojasnila igralka in avtorica koncepta Valentina Plaskan.

Izjava

Kako se to povezuje s konceptom predstave, zopet odgovarja Valentina Plaskan.

Izjava

Z gledaliških odrov se selimo na filmska platna - danes in jutri svoja vrata namreč odpira Skladovnica JSKD, kjer se boste danes in jutri ob 18. uri lahko udeležili Festivala neodvisnega filma. Medtem ko bo vaše kritiško oko mrzlično izbiralo najljubšega med kar 25 filmi v tekmovalnem programu, bo vaša denarnica lahko počivala, saj je vstop prost.

Kulturne novica napisala vajenka Katarina.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness