Severni in južni veter

Kulturna ali glasbena novica

Močan severni veter k nam ni prinesel le trde zime, temveč tudi Amy Suo Wu, umetnico kitajskih korenin, ki trenutno živi in ustvarja v Rotterdamu. Danes ob 19. uri si lahko v galeriji Aksioma v Ljubljani ogledate njeno razstavo z naslovom Kandinsky. Umetnico smo povprašali, zakaj jo je poimenovala ravno po tem velikanu umetnosti.

Izjava

Amy z uporabo različnih multimedijskih tehnik in jezika sodobne umetnosti išče različne možnosti izražanja, ki nosijo skupen subverziven element. Katere so te tehnike in za kakšno subverzivnost gre, nam je ogovorila Amy.

Izjava

Če vam silni severni mraz ne diši, se lahko nastavite južnemu vetru, ki veje iz novega vsebalkanskega projekta Proletter.me. Gre za spletni portal, kjer se različni avtorji z različnimi teoretičnimi in družbenimi ozadji ukvarjajo z umetnostjo in aktualnimi družbenimi vprašanji. Več o projektu nam je povedal sodelavec Prolettra Muanis Sinanović:

Izjava

Prosili smo ga tudi, da nam zaupa kaj več o samem namenu portala.

Izjava

Svež veter pa je zapihal tudi med Prešernove nagrajence. Včeraj je namreč upravni odbor Prešernovega sklada predstavil letošnje dobitnike Prešernovih nagrad. Prvič je nagrado dobil stripar Tomaž Lavrič. Ker gospod Lavrič ni dosegljiv po telefonu, smo za izjavo prosili Aleksandra Bucha, ki vodi striparno v ljubljanskih Murglah. Povprašali smo ga o vplivu, ki ga ima Tomaž Lavrič na striparstvo v Sloveniji.

Izjava

Kaj pa ta nagrada pomeni za slovensko striparstvo?

Izjava

Ob razglasitvi nagrajencev pa je upravni odbor predstavil tudi predloge k spremembi zakona o Prešernovi nagradi. V Prešernovem skladu bi si želeli razširiti število strokovnih komisij iz sedanjih štiri na šest. Tako bi komisije bolje odražale razvoj in trende znotraj sodobnih umetnosti. Nekatere komisije so se namreč srečevale s prevelikim številom kandidatov, ki so bili preveč razpršeni po sodobnih umetniških področjih. Spremembe bi se upoštevale z naslednjim letom.

Novice iz vseh vetrov je pripravil vajenec Denis.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness