Skozi oči množice

Kulturna ali glasbena novica
19. 1. 2018 - 15.10

Le še nekaj dni nas loči od najlepšega dela leta - izpitnega obdobja. A če vam vaše študijske obveznosti še ne prinašajo dovolj drame in ste v navalu zavlačevanja pred učenjem pregledali že čisto vse serije, ki ste jih lahko našli, brez skrbi, saj nam ta konec tedna prinaša kar nekaj dogodkov, s katerimi boste lahko prokrastinirali v kulturnem slogu.

Če se boste mudili v štajerski prestolnici, zavijte še v Umetnostno galerijo Maribor, kjer bo ob 19. uri otvoritev razstave Budnost, boj, ponos: Skozi njene oči. Razstava je nastala kot rezultat sodelovanja trinajstih umetnic, oblikovalk Nine Bačun in Roberte Bratović ter kuratorke Marine Paulenke, ki so na današnjo družbeno situacijo pogledale s perspektive sodobne ženske v različnih družbenih okoljih.

Marina Paulenka nam je zaupala, kaj lahko od razstave obiskovalci pričakujete.

Izjava

Kuratorka nam je povedala tudi, zakaj je v današnjem času pogled skozi ženske oči tako aktualen.

Izjava

Paulenka je z nami za konec delila tudi bistvo razstave in njeno širše sporočilo.

Izjava

Če danes na odprtje omenjene razstave ne utegnete priti, to lahko storite vse do 11. marca. Po tem datumu pa se na ogled razstave lahko zapeljete še v Berlin, Gradec, Zagreb ali Bratislavo in videli boste, da Maribor sploh ni tako daleč.

Še ena razstava, a druga prestolnica. V Ljubljani vas čaka odprtje razstave Patrika Dvorščaka z naslovom Množica. Če vas zanima, kako instalacija množice, ki v odsotnosti vseh čutil in brez mask socialnih omrežij izgleda v živo, se ob 19. uri oglasite pred galerijo Nočna izložba Pešak na Metelkovi.

Če pa vam izpiti pred vrati ne pustijo spati, potem danes ob 18. uri v Grajskem gledališču na Ljubljanskem gradu ne smete zamuditi Drobtinic resnice iz pravljične potice. Pripovedovali bodo namreč pravljice za odrasle, ki vam bodo dali še malo tiste življenjske modrosti, ki vam lahko - če ne prej - pomaga vsaj na drugem roku.

 

Pravljičen konec tedna je spisala vajenka Katarina.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

ja, a v Umetnostni galeriji Maribor zastopajo tudi pogled skozi oči Kurbe ali Turkinje? a ni to sedaj aktualno v času boja med Islamom in Krščanarji???

pa še nekaj me zanima - kje so v tej državi študentje?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness