Sociologija in alarmantno stanje

Kulturna ali glasbena novica
9. 11. 2012 - 14.10

Danes in jutri bo v mariborskem City hotelu potekalo tradicionalno letno srečanje slovenskih sociologov in sociologinj. Letošnje  srečanje, naslovljeno Slovenija v času negotovosti, je namenjeno razmisleku in predstavitvi rezultatov raziskav o spremembah, ki se v zadnjih letih odvijajo v slovenski družbi in njenem nadnacionalnem okolju.  Slovenski sociologi bodo ugotavljali, ali je za sedanje razmere v Sloveniji značilno odkrivanje ali zamiranje socialnih, ekonomskih in kulturnih potencialov.

***
Nekaj o vlogi in pomenu sociologije v času družbene dezintegracije nam je povedala predsednica slovenskega sociološkega društva, dr. Milica Antić Gaber.

//////////////////////////////////////////////////////////////////
Izjava se nahaja v celotnem posnetku oddaje.
//////////////////////////////////////////////////////////////////

V okviru srečanja bo danes ob petih potekala okrogla miza, katere izhodišče bo obdobje negotovosti, ki je posledica negotove prihodnosti Evropske unije in zahodnega sveta s kapitalističnim načinom proizvodnje.
***
Danes med sedmo in deseto pa se bo v Mali črni galeriji na Mestnem trgu 9 odvijala fotografska razstava Nade Žgank, z naslovom Nadalandija. V naboru fotografij, nastalih na festivalu Mesto žensk, ki ga avtorica spremlja od leta 1999, se je tematsko usmerila na umetnice, ki so v svoje interpretacije vpletle transformacijo telesa.
***
Jutri ob 11.55 bo v okviru zavoda Cona na Prešernovem trgu in radiu Cona odzvanjala transmisija polurne zvočne intervencije Čas za alarm. Z intervencijo avtorji opozarjajo na razgradnjo kulture in umetnosti v Sloveniji, njihov vir inspiracije pa je stanje v Bosni in Hercegovini, kjer se je tovrstni alarm že prižgal.

Kulturne novice je pripravila Nika Mahnič.
 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.