Spektakularne novice

Kulturna ali glasbena novica
18. 12. 2013 - 14.33

Senzacionalno! Končno prihaja Škrip inc. v Staro elektrarno. Škrip inc. rešuje življenja milijonov – potem ko je osvobodil članici Pussy Riot iz sibirskega zapora, rešil naš Radio dolgov in rešil javni ugled Beyonce s tem, da ji je izkazal čast s sodelovanjem, je danes na voljo tudi vam.

*izjava se nahaja v posnetku

Preživeli smo težkih 6 dni od njihovega zadnjega nastopa v Kinu Šiška in od današnje predstave pričakujemo, da bo zadovoljila tudi ostanke nepotešenosti, ki so morebiti ostali od zadnje premiere. Kakšno posebno, dodano vrednost prinaša današnja, že druga premiera, nam je povedala režiserka in ustvarjalka predstave Jelena Rusjan:

*izjava se nahaja v posnetku

Predstavo so kolektivno ustvarile Jelena Rusjan, Kristina Gorovska in Tina Perič, ki nas v 50-minutnem spektaklu udobja blaga opozarjajo na vlogo, ki jo vsi igramo v tržnem potrošništvu. Za scenografijo je poskrbela Neža Jurman. Ustvarila je postindustrijsko okolje, polno zavrženih aparatur, ki nas opominjajo, da je v našem sistemu vse zamenljivo, tudi mi sami. Vseeno pa ustvarjalci predstave poudarjajo njeno nemoralizirajočo vlogo:

*izjava se nahaja v posnetku

Poleg današnje premiere in jutrišnje ponovitve, ki bosta obe startali ob 20. uri, bo Stara elektrarna gostila Škrip inc. tudi v februarju, vseeno pa nas to ne zaščiti pred strahom, da bi predstavo lahko zamudili. 

Spektakularno novico je pripravila Nataša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.