Sredina sredine sredice

Kulturna ali glasbena novica
9. 5. 2018 - 15.10

Dan zmage nad fašizmom, dan Evrope, dan pred Škisovo, dan po predizboru Evrovizije, v katerem še nismo izpadli, in navsezadnje rojstni dan Radia Študent - kar preveč slavnostnih dni se je zgrnilo nad eno samo sredo, ki skromno čaka na svoje kulturne novičke.

A to še zdaleč ni vse, kar nam pripravlja. Pesnica in pisateljica Suzana Tratnik nam je razložila, zakaj so v Galeriji Škuc prav današnji dan izbrali za že jubilejni 15. večer LGBT proze in poezije.

Izjava

Več kot 20 avtoric in avtorjev LGBTQ literature se bo ob 20. uri osredotočilo na prelomnice, za katere menijo, da so ključno vplivale na svetovno, lokalno ali pa njihovo osebno zgodovino. Kaj lahko od tako obširne teme pričakujemo, nam je v skrčeni obliki zase razkrila Suzana Tratnik.

Izjava

Če bi bili zdajle v pocukrano veseli reklami za trgovinsko verigo, bi lahko rekli, da imamo dobro novico, ki bo osvobodila vašo denarnico. Na srečo na tej točki še nismo, vam bomo pa vseeno ponudili brezplačne projekcije sodobnega evropskega filma. Do 27. maja si lahko v okviru Filmskega tedna Evrope v 14 krajih po celi Sloveniji ogledate 22 filmov, med njimi tudi Nečisto kri, prejemnico nagrade LUX, in če prihajate iz najbolj varčne slovenske regije, se boste projekcij lahko udeležili kar 39-krat.

Če smo v vas prebudili željo po osvoboditvi vaše umetniške dušice, ki je ostala pozabljena nekje pri likovni vzgoji iz tretjega razreda, lahko pograbite nekaj barvic in krenete na pot proti odprtju razstave z naslovom Urbane pobarvanke. Interaktivna razstava je nastala na križišču poti avtorice in oblikovalke urbanega prostora Amele Špendl in oblikovalca Tomata Koširja, njuna skupna pot pa nas od danes naprej vodi skozi drevored kostanjev ob Krakovskem nasipu. Tu bodo namreč razstavljene njune črno-bele ilustracije Ljubljane, ki čakajo na ustvarjalne mimoidoče in vam končno dajejo umetniško svobodo, da pografitirate svoje najljubše stavbe brez slabe vesti. Le dom 14 v Rožni dolini pustite pri miru.

Sredico v sredi je našla Minatti.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness