Sveti nedolžni otročiči

Kulturna ali glasbena novica
28. 12. 2017 - 15.10

Z veseljem sporočamo, da se je v teh dneh zaustavil tudi neumorni stroj kulturne produkcije. Umetniki in kulturniki so si vzeli dopust in zaenkrat nič ne kaže, da bi šlo svetu kaj slabše.

Žal pa to pomeni, da nam v odsotnosti transformativne in revolucionarne umetnosti ostaja na voljo le še buržoazna dekadenca. Slovenska kinoteka bo tako leto zaključila s predvajanjem pesimistične nadrealistične trilogije Roya Anderssona, ki uprizarja univerzalno vprašanje: kako biti malomeščan.

Za tiste klenega telesa in zdravega duha, ki se nočejo prepustiti razkroju in razvratu, se danes v Bovcu začenja 11. Outdoor filmski festival. Nekaj o konceptu in zgodovini pove direktor festivala Jan Maček:

izjava

Mačka smo povprašali tudi o ciljih in temah, ki jih festival odpira:

izjava

Za konec nam Maček predstavi še nekaj posebej ogleda vrednih vrhuncev festivala:

izjava

Festival se začenja danes ob 18. uri s predavanji v Stergulčevi hiši, jutri in v soboto pa v Kulturnem domu Bovec sledi 26 filmskih projekcij.

Poslednjo alternativo današnjega dne predstavlja proletarska omama, za katero pa verjamemo, da so si jo naši poslušalci vajeni poiskati sami. Ker pa je v omami nujno nazdravljati propadlim revolucijam, spomnimo, da je danes god svetih nedolžnih otročičev, ki so padli kot prve žrtve Jezusovega rojstva. V izročilu je to karnevalski dan, ko oblast prevzamejo otroci.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness