T, O, Ž, B, E

Kulturna ali glasbena novica
24. 9. 2018 - 15.10

Danes se je ob 11. uri v prostorih Nove pošte začela novinarska konferenca, na kateri so predstavniki šestih nevladnih organizacij skupaj z odvetnikom Dinom Baukom predstavili razloge za tožbe, ki so jih vložili zoper Ministrstvo za kulturo. Zavod Maska, Zavod Delak, Emanat, Mesto žensk, MoTa, Nomad dance Academy so kot združevalni razlog tožb v napovedniku navedli nepravilnosti pri vodenju postopka štiriletnega programskega razpisa. Več podrobnosti o  razlogih, zaradi katerih so se odločili sprožiti pravni postopek, nam pove predstavnik zavoda Maska Janez Janša.

IZJAVA

 

Vsaka od nevladnih organizacij je vložila svojo tožbo. Janša pojasnjuje razloge, zaradi katerih se je za tožbo odločil Zavod Maska.

IZJAVA

 

Za pojasnilo o razlogih tožbe se nam je javil tudi Dragan Živadinov, ki pojasnjuje razloge za tožbo s perspektive direktorja Zavoda Delak.

IZJAVA

Kakor pravi pregovor »V slogi je moč«, se je vseh 6 nevladnih organizacij združilo v skupno iniciativo, v sržu katere tli nezadovoljstvo z vodenjem postopka štiriletnega programskega razpisa. Dogajanju bomo pozorno sledili še naprej.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness