Težave univerze in razstava Edelmann

Kulturna ali glasbena novica
11. 12. 2012 - 14.10

Kulturne novice danes začenjamo z resnimi problemi. To so problemi današnje univerze, o katerih se bodo pogovarjali danes ob 19. uri v Trubarjevi hiši literature. Tematika se navezuje na avtonomno služenje univerze, na probleme, zagate samo-redefinicije vloge univerze v današnji »družbi znanja«. Kaj se je zgodilo z univerzo in kaj sploh pomeni avtonomno služenje, nam je povedal Igor Bijuklič, koordinator današnjega dogodka.

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Pogovor o problemu univerze bo potekal z Andrejem Markovićem, razprava pa ne bo potekala le o sporni bolonjski revoluciji, temveč o globljih problemih, ki so prisotni in se razvijajo že bistveno dlje. Več o tem zopet Bijuklič.

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Galerija Vžigalica bo danes ob 20ih v organizaciji Zavoda za kreativno produkcijo Emzin odprla razstavo grafičnega oblikovalca Heinza Edelmanna. Na razstavi bo na ogled 45 plakatov iz različnih obdobij oblikovalčevega več kot 40-letnega ustvarjanja, vključno s plakatom Rumena podmornica skupine The Beatles. O Heinzu Edelmannu smo govorili smo z Valentine Edelmann, hčerjo omenjenega avtorja.

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje?

 

V NUK-u pa v okviru razstave Boetij in Tolažba filozofije danes poteka simpozij z naslovom Boetij – dediščina in izziv. Simpozij se je začel ob 9. uri, traja pa vse do sklepnega predavanja Marka Uršiča ob 17ih. Tekom simpozija boste lahko poslušali cel kup krajših, polurnih predavanj z raznovrstnimi navezavami na dediščino Boetija. Za pokušino: vpraševanje filozofije kot tolažnice, Boetij v slovenski literaturi, od hvalnice do tolažbe in nazaj in tako naprej in tako naprej ...

 

Kulturne novice je pripravil Aleš M.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.