To je to

Kulturna ali glasbena novica
5. 10. 2020 - 15.10

V petek, 2. oktobra, so v Domu kulture Kamnik otvorili fotografsko razstavo Dušana Letnarja z naslovom Moji sosedje. Razstava je dokumentarna zabeležka predmestja Kamnika in se osredotoča predvsem na otroške portrete. Avtor opiše razstavo in proces nastanka serije ter pove, zakaj ga digitalna fotografija ni prepričala.

Izjava

Letnar se sicer že več let posveča fotografiranju domače okolice. Ena izmed njegovih nedavno zaključenih serij je dokumentirala propadanje kamniške smodnišnice Barutana ‒ objekta, ki sodi k industrijski dediščini. Avtor na kratko povzame, kakšna je bila njena usoda.

Izjava

Člani Foto kluba Kamnik že ta mesec pripravljajo ustvarjalno intervencijo, katere tarča bo zid bivše smodnišnice. V okviru razstave FKK f/192 bo dvanajst avtorjev predstavilo fotografije v dvometrskem formatu, ki so jih posneli s fotoaparatom pinhole ali kamero luknjičarko.

 

Isti večer so v projektnem prostoru Fotopuba v Ljubljani otvorili tudi razstavo A to je to? fotografinje mlajše generacije Asiane Jurce Avcı, ki deluje pod umetniškim psevdonimom AJA. Multimedijska instalacija nam predoči objekt, video, deset iztisov in dve fotografiji, ob otvoritvi pa se je odvil tudi performativni program. Projekt je nastal kot odziv na pritiske umetniškega trga, ki jih natančneje opiše avtorica.

Izjava

Jurca Avcı opiše, s kakšnim postopkom je osebni projekt spremenila v tržno zanimiv material.

Izjava

Avtorica poda še lastno videnje sodobne lokalne umetniške produkcije in pove, kako se njen projekt umešča vanjo.

Izjava

 

Avtorica fotografije: Lea Topolovec

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness