Tranzitorno stanje

Kulturna ali glasbena novica
Cvitan
3. 11. 2015 - 15.10

V Prvem preddverju Cankarjevega doma so ob enih otvorili razstavo umetnika Jureta Cvitana, ki ga močno inspirira ulična umetnost. Prepričuje z osebnoizpovednimi in kritičnimi vsebinami, ob čemer se sklicuje na disko, pank in trash. Preseneča s fluorescenčnimi žarnicami in se na meji med ateljejskim in uličnim ukvarja z vprašanji bivanjske problematike, dostojnega preživetja, iskanja boljšega prostora, boljših ustvarjalnih razmer in gmotne stabilnosti.

 

Drevi ob osmih bo v Kinu Šiška otvoritveni koncert festivala SONICA. Večer bodo odprli domači synth ustvarjalci Ontervjabbit, sledil pa bo svetovno priznani tonski inženir in strokovnjak na področju masteringa Rashad Becker. Sodeloval je z mojstri, kot so Robert Henke, Holly Herndon, Shackelton in Pantha du Prince. Neujemljiv značaj zvoka bo danes v Šiški Beckerju pomagal utelesiti francoski mojster prostorskosti zvoka Alex Augier. Organizatorji festivala pa želijo tranzitorno umetnost zainteresiranim približati tudi z delavnicami in pogovori. Več o delovnem konceptu letošnje Sonice in programu Futureschool nam je povedal Luka Zagoričnik.

Izjava

Poleg današnjega performansa pa bo Rashad Becker jutri z Gregorjem Zemljičem imel delavnico glasbene produkcije in masteringa. Še nekaj o prihajajočih delavnicah, ponovno Luka Zagoričnik:

Izjava

 

V Mali Drami bo, takisto ob osmih, krstna uprizoritev dramskega besedila Varni Mihe Mazzinija v režiji Renate Vidič. Igra tematizira paranoidno potrebo sodobne družbe po varovanju. Delo je postavljeno v čas, ko življenja oseb nadzorujejo računalniki in je pristen stik med ljudmi nezaželjen. Protagonista igre si dovoljenje za otroka pridobita tako, da prestaneta izkušnjo nege androida. Kljub znanstvenofantastičnemu žanru je delo v trenutni varnostni obsesiji srhljivo aktualno. Dogodek uvaja v ponoven sklop programa Novih branj. Bralne uprizoritve v Drami so namenjene približanju gledališke produkcije občinstvu in preizkusu besedil, ki bi jih v prihodnosti radi uvrstili na redni program. Edina ponovitev Varnih sledi jutri, zato ne omahujte.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness